BIST 9.916
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.432,66
HABER /  GÜNCEL

Paksüt Vakit yazarı ile karşılaşınca

Suudi resepsiyonu iki zıt ismi karşı karşıya getirdi. Paksüt çifti Vakit yazarı Arseven ile karşılaşınca ilginç diyaloglar yaşandı

Abone ol

Suudi Arabistan'ın ulusal günü, ilginç bir buluşmaya sahne oldu. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt ile Vakit Gazetesi Ankara Temsilcisi ve Yazarı Serdar Arseven resepsiyonda karşılaştı.

KABİNEDEKİ KİŞİ SİZİ DE ARADI

Buluşmanın ardından Suudi resepsiyonunda çok sayıdaki davetlinin önünde Ergenekon tartışması yaşandı. Ferda Paksüt, Arseven'e kendisi ile telefonda görüştüğü konuyu neden haber yapmadığını sordu. Paksüt "Niçin bu konuyu devam ettirmediniz? Kabinede görev yapan bir kişi beni arayarak 'O haber çıkmayacak.' dedi. Haber yayınlanmadı, benim görüştüğüm kişi sizi de aradığı için bu olayın üzerine gidemediniz" dedi.

SİZ TELAŞLANDINIZ MERHAMET GÖSTERDİK

Arseven de "Siz çok telaşlandınız, merhamet gösterip yayınlamadık" cevabını verdi. Paksüt ise "Konuyu avukatlarımız yakından takip ediyor. İddianameyi değerlendirmek ne sizin ne benim görevim, hâkimlerimizin görevi. Medyaya malzeme olmayalım. İkimiz de Allah'tan korkan insanlarız, neden yayınlamadığınızı siz de biz de biliyoruz" diyerek sohbeti kesti ve Arseven'in yanından uzaklaştı. Paksüt çifti, bu tartışmanın ardından resepsiyondan ayrıldı.

Paksüt çifti, tartışmanın ardından kısa bir süre sonra resepsiyondan ayrıldı. Serdar Arseven ise iddianamede Ferda Paksüt ile kendisinin telefon görüşmelerinin de bulunduğunu, ancak kendi söylemlerinin sanık olmaması nedeniyle gizli tutulduğunu söyledi. Arseven, 'çok önemli bir pozisyonda' olmadığı için Ferda Paksüt'ün üzerine gitmediklerini de söyledi.