BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.443,28
HABER /  GÜNCEL

Maden suyunun bilinmeyen faydaları

Maden suyu tüketimimiz her geçen gün artıyor. Eşsiz mineral deposu da denilen maden sularının bir çok faydası var...

Abone ol

Türkiye'de, 2002'de yıllık 2,5 litre olan kişi başına maden suyu (mineralli su) tüketiminin, yüzde 100'ün üzerinde artış göstererek, 6,5 litreye yükseldiği bildirildi.

Artışta Aromalı maden suyu üretimi büyük rol oynarken, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yaklaşık 120 litre olan yıllık kişi başı tüketime yaklaşılamadı.

Türkiye Maden Suyu Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seyfullah Koçyiğit, ülke genelinde maden suyu sektöründe faaliyet gösteren Sağlık Bakanlığı ruhsatlı 38 firmanın bulunduğu söyledi.

''AROMALI ÇEŞİTLER, SATIŞLARI ARTIRDI''

Aromalı maden suyu üretiminin başlamasıyla  2002'de 2,5 litre olan kişi başı yıllık tüketim, 2008'de 6,5 litreye yükseldi. Ülke çapındaki yıllık toplam tüketim ise 469 milyon litre.


''İTALYANLAR 158 LİTRE MADEN SUYU İÇİYOR''

Türkiye'nin, maden suları bakımından çok zengin olmasına karşın, kişi başı yıllık tüketim 6,5 litre dolayında olmasına karşın AB ülkelerinde mineralli su tüketimi ortalama yıllık kişi başı 120 litre civarında.

Kişi başı yıllık tüketim İtalya'da 158, Meksika'da 139, Belçika'da 124, Fransa'da 116, Almanya'da 100, İspanya'da 99, İsviçre'de 96, Avusturya'da 78, Portekiz'de 43, İrlanda'da 20 ve Hollanda'da ise 18 litre.

PEKİ MADEN SUYUNUN BİLMEDİĞİMİZ ÖZELLİKLERİ NELER?
NELERE İYİ GELİYOR?
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]





Maden suyu evimizden asla eksik etmememiz gereken bir içecek... Güzellikten sağlığa kadar pek çok sırrı barındırıyor. Her türlü sportif aktivitede terleme ile oluşan su ve mineral kaybını karşılar ve yorgunluğu hızla gideriyor.

[PAGE]





-Büyüme çağında, hamilelikte ve yaşlılıkta artan mineral ihtiyacını (magnezyum, kalsiyum, flor ve sodyum gibi) karşılar.

[PAGE]





Cildin gerekli olan su ve mineral ihtiyacını da karşılayarak cilde gergin, pürüzsüz ve canlı bir görünüm veriyor.

[PAGE]





İçerdiği sülfat, bikarbonat iyonları sayesinde sindirim sistemi (mide ve bağırsaklar) ve boşaltım sistemi (böbrekler ve idrar yolları) fonksiyonlarını destekleyip sağlıklı kılıyor.

[PAGE]





Maden suyu cilde sürüldüğünde ise deriyi canlandırıp gençleştiriyor.

[PAGE]





Gençler, menopoz sonrası kadınlar ve ileri yaşlardakilerin günlük kalsiyum gereksinimlerini karşılıyor. Böylece güçlü kemik yapısının oluşması ve korunmasını sağlıyor.