BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.431,84
HABER /  GÜNCEL

Bu fotoğraftaki yanlışı bulun!

Bu bir uydu anten. Onun sayesinde internete girilebiliyor. Bunun neresi yanlış diyorsanız, neresi doğru ki diye cevap verebiliriz sadece!

Abone ol

Muş’a 5 km uzaklıktaki Mezra köyünde su yok, kanalizasyon yok ama internet var! Evlerinde su ve kanalizasyon sorunları yaşayan Mezra köyü sakinleri, valiliğin kurduğu çanak antenle internete bağlanabiliyorlar. Halk öfkeli: Göstermelik değil gerçek hizmet istiyoruz.

SU YOK, OKULUN TUVALETİ YOK AMA İNTERNET VAR

Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı olan Mezra Köyü’ne, Valiliğin geçen yıl kurduğu çanak anten sayesinde uydu aracılığı ile internet hizmeti götürüldü. Köylünün yıllardır temel ihtiyacı olan su ve kanalizasyon sorunun hala çözülemediği yerleşim yerinde özellikle kadın ve çocuklar evlerinin içme suyu ihtiyacını, köydeki çeşmeden eşeklerle taşıyarak karşılıyor. 300 nüfuslu yere 46 yıl önce kurulan okulun ise tuvaleti bile yok.

KAÇ EVDE BİLGİSAYAR VAR Kİ İNTERNET BAĞLADILAR?

Eski muhtar Abdurrahman Turhan ise göstermelik hizmet yapıldığını ileri sürerek, “Daha önemli sorunumuz su ve kanalizasyon. Her gün su taşıyoruz. Her şeyimiz tam gibi devlet bize bir de internet verdi. Göstermelik hizmet yerine temel ihtiyaçlarımızı karşılasınlar. Bu kadar masraf edip hiç kimsenin işine yaramayan interneti bağlamakla hizmet gelmiş olmuyor. Kaç evde bilgisayar var ki internet bağladılar” dedi.

Köyde bulunan kadınlar ve çocuklar, evlerinde sular akmadığı için vakitlerinin büyük bir kısmını eşeklerle su taşıyarak geçiriyorlar. Valilik ise hizmette sınır tanımadığını göstermek amacıyla çok az sayıda bilgisayarı olan vatandaşa, ‘internete bağlansın’ diye köye çanak anten kurdurdu.

İŞTE MEZRA KÖYÜ'NÜN HALİ

[PAGE]

[PAGE]

[PAGE]

 

[PAGE]

 

[PAGE]

 

[PAGE]