BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Pakistan'ın Afganistan sınırındaki çatışmalarda 27 kişi öldü

Pakistan'ın kuzey batısında, Afganistan sınırı yakınlarında meydana gelen çatışmalarda en az 3 asker ve 24 militanın öldüğü bildiriliyor.

Abone ol

Pakistan yetkilileri, Mohmand aşiretinin yaşadığı Baidnami yöresinde 150 dolayında Taliban militanının, dün gece milis güçlere ait beş ayrı sınır karakoluna saldırı düzenlediğini ve çatışmalarda üçü asker olmak üzere, en az 27 kişinin öldüğünü kaydetti.

Pakistan güçlerinin operasyonlarına rağmen Taliban'ın sınır bölgesindeki eylemleri sürüyor

Sınır birliği yetkilileri, en az 12 askerin de saldırı sırasında yaralandığını kaydetti.

Taliban ise, verilen sayıları reddediyor ve çatışmalarda 12 askeri öldürdüklerini, kendilerininse, sadece 2 kayıp verdiklerini belirtiyor.

Bir Taliban sözcüsü, iki askerin de ele geçirildiğini bildirdi. Bölgedeki güvenlik yetkilileriyse bu iddiayı yalanladılar ve birlik içinde kayıp asker olmadığını belirttiler.

Bir askeri sözcü, "güvenlik güçlerinin bölgeyi kordon altına aldığını ve kaçan militanların arandığını" bildirdi.

Mohmand aşiretinin yaşadığı bölge, militan güçlerin Pakistan'la Afganistan arasında geçiş yaptıkları ve Taliban ile El-Kaide örgütlerinin kalesi sayılan bir yer.

Pakistan askeri güçlerinin son aylarda bu bölgede çeşitli operasyonlar düzenlemesine rağmen, bölgedeki isyancıların saldırıları sürüyor.

Bu ayın başlarında Galaney'deki bir hükümet binasına düzenlenen çifte intihar saldırısında 43 kişi ölmüştü. Bu saldırılar sırasında yerel yetkililer, Taliban hareketine karşı bir milis gücü oluşturulması amacıyla aşiret liderleriyle görüşme yapmaktaydılar.

Temmuz ayında da, Mohmand bölgesindeki Yakagund köyünde düzenlenen bir başka çifte intihar saldırısı, yine aşiret liderlerini hedef almış ve olayda 100'den fazla kişi ölmüştü.