BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,70
ALTIN 2.400,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Pakistan'a yardım yola çıktı

İHH'nin Bursa Şubesi tarafından giysi ve tıbbi malzeme dolu iki kamyon sel felaketi yaşayan Pakistan'a gönderildi.

Abone ol

İstanbul'dan cuma günü Pakistan'a gidecek olan İHH İnsani Yardım Treni'nde vagonlar bir bir doluyor. Yardım trenine Bursa İHH'dan 2 kamyon giyecek ve tıbbi malzemeleri gitti.

İHH Şube binası önünden kalkan kamyonlar dualar eşliğinde uğurlandı. İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, Pakistan'a yardımlarının durmadan devam edeceğini söyledi.

30 BİN ÇOCUK KIYAFETİ

Kaptan, kamyonlarda ortalama 30 bin çocuk kıyafeti, 20 binin üzerinde de elbiselik kumaş ile tıbbi malzemelerin bulunduğunu söyledi.

Pakistan'ın birkaç yıl kendine gelebilecek durumda olmadığını kaydeden Kaptan, bu tür yardımlarının sürekli devam edeceğini belirtti. Kaptan, ''Gazze gemisini oraya yardım götürmesi için hazırlıyoruz.

YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

İkinci adım yardımlarımız da gemiyle olacak. Zor şartlarda hayatlarını devam ettiren Pakistanlı kardeşlerimizin barınmaları için, İHH olarak 50-100 hanelik köyler oluşturacağız. Bir köy projesini de İHH Bursa Şubesi olarak biz üstlendik. Bu tür yardım projelerimiz devam edecek'' şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrasında hazırlanan yardımların bulunduğu 2 kamyon, İstanbul'daki İHH İnsani Yardım Treni'ne ulaştırılmak üzere dualar eşliğinde yola çıktı.