BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Pakistan saldırısında dördü çocuk 12 ölü

Peşaver kentindeki otobüs terminalinde havaya uçurulan otomobil 12 kişinin ölümüne ve 30'u aşkın yaralıya yol açtı. Henüz saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı.

Abone ol

Pakistan'ın kuzey batısında, bir otomobilde patlayan bomba, aralarında çocukların da bulunduğu en az 12 kişinin ölümüne yol açtı.

Polis, patlayıcılarla dolu bir otomobilin Peşaver kentindeki otobüs terminalinde, bir durağın yakınında havaya uçurulduğunu söylüyor. Yetkililer, otobüs terminalinde meydana gelen son saldırıda 30'u aşkın kişinin de yaralandığını söylüyor.

Ölenler arasında dört okul öğrencisi de bulunuyor.

Henüz saldırının sorumluluğunu üstlenen bir grup ortaya çıkmadı.

Muhabirler Peşaver'de son yıllarda çok sayıda saldırının meydana geldiğini bildiriyor. Geçmişteki saldırıların çoğunun arkasında, Pakistan güvenlik güçlerinin operasyonuna missilemede bulunan militanlar bulunuyordu.

Peşaver, Pakistan'ın aşiretlerin kontrolündeki bölgelerine komşu bir kent. Aşiretler bölgesi, İslamabad hükümeti ile savaşan Pakistan'daki Taliban örgütünün ana üssü olarak biliniyor.

Associated Press ajansı, son bir yıl içerisinde Pakistan'daki Taliban örgütünü hedefleyen harekatın ardından, Peşaver ve diğer kentlerde şiddet olaylarının kayda değer biçimde düşüş göstermesine karşın, şu sıralarda, neredeyse gün aşırı bir saldırı gerçekleştiğini bildiriyor.