BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekilden Yıldırım'a mektup

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, şike davası nedeniyle tutuklu bulunan Aziz Yıldırım'a mektup gönderdi

Abone ol

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Aziz Yıldırım'a gönderdiği mektupta, "Sayın Yıldırım; hukuk mücadelenizde kararlı duruşunuz ile adaletin yerini bulacağına inanıyorum. Kısa sürede sizi ziyaret edeceğimi bildirmek isterim" dedi.

Mektubuna, "Değerli Başkanım" diye başlayan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "Bir Galatasaray taraftarı, aynı zamanda Atatürkçü, çağdaş, demokratik hukuk devleti ilkelerine inanmış, Türkiye Cumhuriyeti değerlerine sahip çıkan, Türkiye'nin 'ileri demokrasi' yalanıyla diktatörlük ve korku cumhuriyetine dönüştürülmek istenmesine tüm varlığıyla karşı çıkan, 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle yargılanmış bir öğretmen, bir avukat ve bir milletvekili olarak; şike iddiaları kapsamında tutuklu olarak yargılandığınız davada, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olarak yaptığınız savunmada Atatürk ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin aydınlanma mücadelesi ile ilgili açıklamalarınızdan ötürü size teşekkür ederim" dedi.

"HAKSIZLIĞIN KARŞISINDA DURUŞUNUZU TAKDİR EDİYORUM"

Mektubunda Aziz Yıldırım'ı kısa sürede ziyaret edeceğini ifade eden Havutça, şöyle dedi:

"Hukukun üstünlüğüne, bağımsız yargıya ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde bununla birlikte siyasi iradenin yargıya müdahale ettiği bugünkü koşullarda; 'Fenerbahçe Kuvayi Milliye ruhunun temsilcisi oldu' diyerek ulusal bağımsızlık sembollerimize yapılan saldırıya dikkat çekmenizi ve inandığınız değerlerle haksızlığın karşısında duruşunuzu takdir etmekteyim.

Sayın Yıldırım; hukuk mücadelenizde kararlı duruşunuz ile adaletin yerini bulacağına inanıyorum. Kısa sürede sizi ziyaret edeceğimi bildirmek ister, selam ve saygılarımı sunarım."