BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,49
HABER /  GÜNCEL

Yıldırım'dan hakime 15 dakika cevabı

Şike davasının 7. duruşmasında Hakim Ekinci ile Başkan Yıldırım arasında süre tartışması yaşandı...

Abone ol

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmada Hakim Mehmet Ekinci'nin süre hatırlatmasına Yıldırım'ın cevabı çarpıcıydı.

"O ZAMAN ŞAİBE OLMADIĞINI KABUL EDİYORSUNUZ"

Ekinci, Yıldırım savunmasını yaparken "15 dakika süreniz var. Diğer sanıklara da geçmemiz gerekiyor" diye uyardı. Bu sözlere tepki gösteren Yıldırım, "Daha çok anlatacaklarım var. 105 yıllık bir kulüp yargılanıyor. Burada her şeyi net anlatabilmemiz gerekiyor. Madem savunmaya izin vermiyorsunuz, o zaman kalan maçlarda şaibe olmadığını kabul ediyorsunuz Sayın Başkan" yanıtını verdi.

SECDEYE BAŞIM DEĞMESE DE ONLARDAN DAHA VİCDANLIYIM

Yıldırım'ın tepkisi bununla sınırlı değildi. "Çabuk toparlayın Diğer sanıklar sizi bekliyor" hakime önce bir şey demeyen Yıldırım, ismini verdiği bir kişiye göndermede bulundu:

"Doğru bildiğimi hep söyleyeceğim. Bazı arkadaşlar kadar secdeye başım değmese de onlardan daha vicdanlıyım. Ahlaksızların karası ortaya çıkana kadar uğraşacağım."

FENERBAHÇE TÜRKİYE'DİR

"Ben 10 sene de yatarım, suç atmak kolay. Bizi atsınlar, ama Fenerbahçe aklanacak" diyen Yıldırım, neden beraat istemediğini anlattı:

105 yıllık kulübe dokunmasınlar, Fenerbahçe Türkiye'dir. Beraat falan istemiyorum. Bizi zaten tarih yargılayacak. Sonunda 'birşey yok' diyecek herkes, ama leke kalacak. Bu lekeyi temizlemenizi istiyorum. Tek istediğim Fenerbahçe'nin temize çıkması."