BIST 10.168
DOLAR 32,36
EURO 34,70
ALTIN 2.390,17
HABER /  DÜNYA

Google'ın 'süper gözlükleri'

X laboratuarlarında geliştirilen en son teknoloji gözlükler hakkındaki detaylar belirmeye başladı..

Abone ol

Projeyle bağlantısı olan Google çalışanlarının New York Times'a verdiği bilgiye göre, Google gözlükleri kullanıcının gözleri önündeki bilgi perdesi görevini görecek. Aynı kaynaklar, 250-600 dolar fiyat arasına olması tahmin edilen gözlüklerin bu yıl sonunda piyasaya sürülebileceğini ifade etti.

NYT'nin elde ettiği bilgilere göre, Google gözlükler Android işletim sistenmiyle çalışacak, kullanıcının gözünden birkaç santim mesafede duracak küçük bir ekran içerecek. 3G veya 4G özelliği bulunacak gözlüklerde GPS'de yer alacak. Google, söz konusu proje hakkında açıklama yapmadı.

ÖZEL NAVİGASYON SİSTEMİ

9 to 5 Google blog sayfasının yazarlarından Seth Weintraub, ilk olarak Aralık ayında hakkında bilgi elde ettiği gözlüklerin tasarım açısından Oakley Thumps gözlüklerine benzeyeceğini öne sürdü.Weintraub, blog sayfasında, "Google gözlüklerinin spesifik bir navigasyon sistemine sahip olacağını, kafa hareketleriyle ekranın akışının sağlanıp tuşlarının kontrol edileceğini" yazdı. Gözlüğün bu şekilde kullanımı o kadar kolay olacak ki, dışarıdan bakanlar hiçbir şey fark etmeyecek.

KAMERALAR HER YERİ GÖRECEK

Google çalışanları, gözlüklerin düşük çözünürlüklü kameraya sahip olacağını ve gözlüğü takan kişinin konumunu, etrafındaki binaları ve yakınındaki insanları her an denetleyebileceğini aktardı.

Google'ın, "gözlükleri sürekli takılacak bir akseuar olarak tasarlamadığını ancak gözlükleri çıkartmak istemeyecek ineklere karşı da temkinkli olduğu" söylentiler arasında. Bu yüzden, mühendisler gözlüklerin akıllı telefonlar gibi ihtiyaç duyuldukça kullanılması üzerinde odaklanıyor.

Mühendislerin, gizlilik sınırlarını ihlal etmemek için gözlükler tarafından kameraya kaydedilecek kişilerin, bundan haberdar olması konusunda güvence almaları gerektiğini tartıştıkları belirtildi.