BIST 10.225
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.390,18
HABER /  GÜNCEL

Osasuna'dan ilginç teklif

İspanya 1. lig takımlarından Osasuna'dan ilginç maliyeye ilginç teklif..

Abone ol

İspanya'da ekonomik kriz spor kulüplerini de olumsuz etkilerken, Osasuna Kulübü Başkanı Patxi Izco, kulübün içinde bulunduğu ekonomik koşullardan dolayı maliyeye olan borçlarının 75 yıl ertelenmesini talep ettiklerini açıkladı.

"Borcumuza sadığız ve vaatlerimizi yerine getireceğiz" diyen Osasuna başkanı, taleplerinin "herhangi bir yardım ve özel bir koşul olarak algılanmaması gerektiğini" savundu. Osasuna kulübünün bağlı olduğu Navarra özerk yönetiminin "yasal çerçeve içinde kendilerine yardım etmesini beklediklerini" kaydeden Izco, her şeye rağmen taleplerinin kabul edilmemesinin kulüp için iflas anlamına gelmeyeceğini vurguladı.

Osasuna kulübü başkanı ayrıca, İspanyol basınında yer alan "daha az vergi ödenmesi" gibi bir taleplerinin olmadığının altını çizdi.

Osasuna kulübünün mevcut durumda bütçe açığının 60 milyon euroyu bulduğu belirtilirken, Izco, bütçeyi dengelemek için her sezon sonunda futbolcu satmaya
mecbur olduklarını ifade etti.

Öte yandan Izco, Nacho Monreal'in transferinden dolayı Malaga kulübünün 15 Aralık tarihine kadar ödemekle yükümlü olduğu 2 milyon euroyu henüz vermediğini belirterek, "Mahkemeye gitmeden önce temkinli davranmak istiyoruz. Eminiz ki Malaga ödemeyi yapacaktır" dedi.

Osasuna, La Liga'da şu anda 31 puanla 10. sırada yer alıyor.