BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.394,43
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Emeklilere oh dedirtecek sistem

İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, emeklilere büyük kolaylık sağlayacak sistemi hayata geçirdi

Abone ol

İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, İstanbul bünyesinde hizmet veren Sosyal Güvenlik Merkezlerinde emeklilik müracaatında bulunan sigortalılara büyük kolaylık sağlayacak "Emeklilik Takip Sistemi" uygulaması başlattı.

İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü bünyesinde geliştirilen kurumsal "Emeklilik Takip Sistemi" programı sayesinde sigortalılar emeklilik müracaatlarında, müracaat formunda belirttikleri TC kimlik numarası ve GSM numaraları ile herhangi bir Sosyal Güvenlik Merkezine gitmeden emeklilik müracaatının durumunu, hangi yazışmaların yapıldığını ve tahsis talep neticesini online olarak www.istanbulsgk.gov.tr adresinden takip edebilecekler.

Tahsis talebinde bulunan sigortalılar "Emeklilik Takip Sistemi" programı sayesinde tahsis talep sürecini online olarak takip edebilir herhangi bir evrak eksikliğinde kendisine bilgi verilmesini beklemeden sürece müdahale edebilir ve daha kısa sürede maaş bağlanmasına katkı sağlayabilirler.

Ayrıca sigortalılar www.istanbulsgk.gov.tr adresinden online olarak Hizmet Dökümü, Sağlık provizyon ve müstahaktık sorgulama, Tescil Kaydı sorgulama, iş göremezlik ödeme, Emekli Aylık Kesintisi gibi online hizmetlerden de faydalanabilecekler.

İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü sosyal medya kanalları üzerinden kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecektir.

www.twitter.com/@istanbul_SGK

http://www.facebook.com/istanbulsgim

BEYKOZ SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ HİZMETE BAŞLADI

Beykoz Sosyal Güvenlik Merkezi, 7 Şubat 2012 tarihinde Beykoz Hükümet Konağı içinde vatandaşların hizmetine açıldı.

Beykoz ilçesinde oturan vatandaşların sosyal güvenlik işlemlerini yapabileceği Beykoz Sosyal Güvenlik Merkezi 7 Şubat 2012 tarihinde hizmete başladı.

Beykoz Hükümet Konağı içinde bulunan Beykoz Sosyal Güvenlik Merkezi, daha önce Kadıköy Sosyal Güvenlik Merkezinden hizmet alan vatandaşların işlemlerini Beykoz ilçesi sınırları içinde yapmalarını sağlayacak.

Vatandaşlara sunulan hizmetlerin daha hızlı ve aktif olarak yapılmasını hedefleyen Sosyal Güvenlik Kurumu, İstanbul'da her ilçede bir Sosyal Güvenlik Merkezi açmayı hedefliyor. Beykoz Sosyal Güvenlik Merkezini ziyaret eden İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ramazan Yıldız, Merkez Müdürü Murat Araz'a başarılar diledi. Merkez çalışanlarıyla konuşan İl Müdürü Ramazan Yıldız, Beykoz Sosyal Güvenlik Merkezinin Beykoz halkına ve çalışanlara hayırlı olmasını diledi.