BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,47
HABER /  GÜNCEL

Pakette vergi indirimi var mı?

Ekonomik önlemler paketi neredeyse tamam. Peki pakette vergi indirimi olacak mı? Unkıtan bu soruya cevap verdi.

Abone ol Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, kriz paketinden vergi indirimi beklemeyenleri üzdü. 'Vergi indirimi yok' diyen Unakıtan, yatırımlara teşvik olacağını söyledi.

Unakıtan, Türkiye-Suudi Arabistan 9. dönem Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısının açılış töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Unakıtan “IMF ile yapılacak anlaşmanın ihtiyari stand-by mı yoksa stand-by mı olacağına” ilişkin soru üzerine de Başbakan Erdoğan’ın Hindistan seyahati dönüşünde IMF ile ilgili son durumu kendisinin açıklayacağını söylediğini hatırlatarak, “O bakımdan ben, bununla ilgili şu anda herhangi bir açıklama yapmıyorum” dedi.

Unakıtan, bir gazetecinin önlem paketi ile ilgili olarak “Bununla ilgili çalışmalarımızın sonuna geldik. Sayın Başbakanımız burada yokken, bu çalışmamızı aşağı yukarı tamamladık” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bu konuda brifing vereceklerini kaydeden Unakıtan, çalışmanın sonucunun da yine Başbakan Erdoğan tarafından açıklanacağını bildirdi.

YATIRIMLARA TEŞVİK
Unakıtan, pakette Maliye Bakanlığı ve diğer ekonomik birimleri ilgilendiren tedbirlerin yer aldığını belirtirken “Vergi indirimi beklemeyin” mesajı verdi. “KDV ya da kurumlar vergisi indirimi olacak mı?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Unakıtan, yabancı ve yerli yatırımlarla büyük yatırımlara teşvik için çalışıldığını anlattı.

VERGİME DOKUNMAYIN
Unakıtan, “Benim vergilerime dokunmayın. İngiltere yaptı, o yaptı, bu yaptı diye benim vergilerle oynamayın. Çünkü Türkiye’nin mali disipline devam etmesi lazım. Bu krizin içinden çıkabilmesi için o lazım” diye konuştu.

Unakıtan başka bir soru üzerine iş aleminin önünü açmak için gerekirse sicil affını gündeme getirebileceklerini söyledi.