BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SAĞLIK

Paketsiz bitki çayına dikkat!

Her gördüğünüz yerden nasıl olsa doğal deyip bitki çayı almayın. İşte bu konuda uzmanların size tavsiyleri...

Abone ol

Bitki çayı alırken nelere dikkat etmek gerekir? İşte bu sorumuzun cevabını Dr. Yasemin Bradley, yanıtlıyor.

Bradley, bitki çayı alırken hijyene dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Bradley, açık olarak kullanıma sunulan, üzerinde çeşitli kalıntılar ve mikrobiyolojik canlılar bulunan bitkilere karşı, el değmeden paketlenen bitki çaylarını kullanmayı tavsiye ediyor.

Şehir hayatının kalabalığı, koşuşturması ve stresinin sağlıklı bitki çaylarıyla atılabileceğini dile getiren Bradley, bitki çaylarının faydalarını şöyle anlatıyor: “Form çayları; içerdiği sinameki, rezene, barut ağacı bitkileri bağırsak hareketlerini düzenler. Farklı içeriklerde karışık bitki çayları; içerdiği karahindiba, zencefil, papatya, rezene, kekik, mate ısırgan bitkileri ile mideyi rahatlatmak, vücutta biriken ödemi atmak, spazm ve şişkinliği gidermek mümkün.

STRESE KARŞI BİTKİ ÇAYLARI

Günlük stresten kurtulmak ve rahatlamak için hafif etkili bir yatıştırıcı olarak melisa, sarı kantaron, papatya içerikli olanlar faydalı olacaktır.

BEYAZ VE YEŞİL ÇAY

Antioksidanlar bakımından zengin olan, çayın bütün faydasını içeren kateşin kaynağı bu çaylar detoks için vazgeçilmezler arasında yerini alıyor.”