BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Bu da seyyar bilgisayar

Bursa’da, engelli olduğu için bilgisayar kullanmakta zorlanan bir vatandaş, masaüstü bilgisayarı seyyar hale getirdi. <br/>Engelli vatandaş,...

Abone ol

Bursa’da, engelli olduğu için bilgisayar kullanmakta zorlanan bir vatandaş, masaüstü bilgisayarı seyyar hale getirdi.
Engelli vatandaş, artık istediği yerde rahatça bilgisayar kullanabiliyor. Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde ikamet eden 44 yaşındaki engelli Hayrettin Özdemir, Para harcamadan bilgisayar engelini ortadan kaldırdı. Şimdi bilgisayarını rahatça kullanmanın keyfini yaşıyor.

"BAHÇEYE, KÖPRÜYE ÇIKARTIYORUM’’
Maddi imkanı yetersiz olduğu için laptop alamadığını, masaüstü bilgisayarını kullanılmayan engelli arabasına bağlayarak seyyar hale getirdiğini ifade eden Özdemir, “Ben daha önce laptop ve masaüstü bilgisayar arasında çelişki yaşadım. Engelli bir vatandaş olduğum için bunu elimde taşıyamam, kırarım, çarparım diye düşündüm ve böyle bir şey yaptım. Zaman içerisinde bu durum değişti. Bilgisayarı daha fazla kullanmaya başladım. Zamanımın çoğunu bilgisayarda geçirmeye başladım. Bunu nasıl seyyar hale getiririm diye düşündüm. Altına tekerlekli sehpa koydum. Modemini, kasasını, monitörünü, masaya iple monte ettim. Orijinalliğini bozmamak için vida kullanmadım. Bunu istersem bahçeye, köprüye çıkartıyorum. Laptop alma derdinden de kurtulmuş oldum” dedi. Özdemir ayrıca bilgisayarı dışarıda kullandığı zaman meraklı vatandaşların başına toplandığını,parası olunca laptop alacağını belirtti.
(İHA)