BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.427,93
HABER /  MEDYA

Öz'ün o sözleri Çakır'ı şoke etmiş!

Savcı Zekeriya Öz'ün ölümle ilgili sözleri gazeteci Ruşen Çakır'ı şoke etmiş.

Abone ol

İNTERNETHABER- Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır, Savcı Öz'ün "ölürsem görev şehidi olurum" sözlerinin kendisini şoke ettiğini söyledi.

Ruşen Çakır, Habertürk'te Ece Üner'in sorularını cevapladı. Meclis'te muhalefet ile ikdidar milletvekilleri arasındaki HSYK kavgasını değerlendiren Çakır, hükümetin anayasa referandumunda yaptığı hatayı telafi etmeye çalıştığını söyledi. Bundan sonra yargıda yapılacak her düzenlemenin müdahale algısını yaratacağını da iddia eden Çakır şöyle konuştu:

"Yargı bağımsızlığını ilan edecek, bir takım düzenlemeler yapılmaya çalışılıyor. Yani bu tamamen bir hayal kırıklığı. Yaptıkları hatayı telafi etme çabası. Bundan sonra yapılacak her şey yargı bağımsızlığına ve yürütmenin müdahalesi anlamına gelecek. Zaten şu anda 17 Aralık ve 24 Aralık gibi süreçlerde, yargının müdahalesi var. Şu doğru, yargıda bu operasyonların olmasının nedeni ciddi biçimde paralel devlet yapılanmasının rolü birinci derece önemli.

"ERDOĞAN'I ZORA SOKACAK OPERASYON"

Bu bir hem yolsuzluk soruşturması hem de hükümete ve özellikle Başbakan Erdoğan'ı zora düşürmek için yapılmış bir operasyon. Yolsuzlukta burada, çok ciddi bir durumla karşı karşıyayız. Hükümet şunu yapamıyor. Hükümet, hem yolsuzluğun bağımsız bir yargı tarafından soruşturulmasının zeminini yaratıp hem de paralel devletle mücadele etme başarısını gösteremedi. Denedi mi emin değilim. Şu anda yaptığı şey büyük ölçüde yargının kendisine daha fazla sorun çıkarmaması için hamleler yapıyor, polislerin yerini değiştirerek yeni operasyonların yapılmasının önüne geçiyor.

"O SÖZLER BENİ ŞOKE ETTİ"

Ece Ünver'in Savcı Zekeriya Öz'ün "Başıma gelebilecek en kötü şey ölümdür Ölürsem görev şehidi olurum.Bunu da şeref sayarım" Helal olsun!" sözlerini de değerlendiren Ruşen Çakır, o sözlere şaşırdığını söyledi. İşte Çakır'ın o değerlendirmesi;

"Çok ciddi bunlar. Ben orada şok oldum, belli ki insanlar şok olduğu için konuşmak istememiş. İnsanlar şunları söyleyebilir. Beni sürebilirsiniz der, beni işten atabilirsiniz der, teslim olmayacam dersiniz. Ama bir dakika, ne oluyor. Neden ölümden bahsediyorsunuz? Bu birazcık Çeho'nun silahı gibi. Biliyorsunuz Ceho'da eğer bir silah gözüküyorsa oyunlarda, o silah kullanılır, genelde tüfektir bu. Burada ölüm lafını neden anıyor, Zekeriya Öz gibi birisi? Çok acayip. Kendi egosuyla ilgili mi bilmiyorum. İnşallah olayın böyle, eski tür devlet içi hesaplaşmalara gitmeyiz ama ölüm lafının telaffuz edilmesi çok ürkütücü. Yani neden öldürsünler? Görevden alabilirler, şunu yapabilirler bunu yapabilirler. Ya da en fazla içeri atarlar, açıklayamacağım delillerim var derler, bir yıl yatırırlar. Ondan sonra deliller yokmuş der çıkarırlar. En fazla bu olur yani. Nereden çıktı bu laflar çok yadırgacı. Hiç kimse çıkıpta ne oluyor demiyor. Bu olayın aktörlerin ettifi laflar çığırdan çıktı yani. Ölürüm, meslek şehidi olurum felan bunlar çok abes şeyler.