BIST 10.237
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,39
HABER /  GÜNCEL

Özköke imkansız öneri

Özkök muradına erdi Erdoğan içkili restauranta gitti. Karşı tarafın uzlaşma adına önerisine Özkök ne diyecek?

Abone ol

Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, Ertuğrul Özkök'ün yapması neredeyse imkansız bir önerisini yazdı. Erdoğan'ın kadehli ortama girmesiyle hayaline kavuşan Özkök'e, bu kez karşı cepheden bir istek geldi.Gülerce'nin dile getirdiği öneriye göre Özkök sabah namazına gitmeli..

"(...)Büyük uzlaşma diyebileceğimiz bir mutabakatın, bir kadeh kaldırmaya indirgenmesini yadırgayan, şüphesiz çok olacaktır. Sayın Özkök, bundan önce de kendi penceresinden bakıp, empati yapmaya yanaşmadan bazı tekliflerde bulunmuştu. Sadece kendi görüşlerini en doğru kabul ederek, başkalarının da ancak bu görüşlere gelmeleri halinde uzlaşma olabileceğini varsaymak, konunun baştan kapanması demektir.

Hürriyet yayın yönetmeni, kadeh kaldırmayı ve bunun parlak yöntemlerini kendi dünyası adına çok önemseyebilir ve bunda samimi de olabilir. Ama bilmeli ki, bu teklif, uzlaşma değil, "boyun eğdirme" teklifidir. "Kadeh kaldır uzlaşalım" diyene, bir başkası da çıkar; "sizi sabah namazında cemaatin arasında görmek isteriz" diyebilir.

Öteki Türkiye, uzlaşmak için kadehi bekliyorsa, daha çok bekler... Uzlaşmanın yolu, insanlara, yaşam tarzlarını değiştirmeyi teklif etmek değildir. Uzlaşmanın yolu diyalogdan geçer. Diyalog da herkesin konumuna saygıyla başlar. İçki içene bu ülkeyi dar etmeye kalkmak ne kadar yanlış ise içmeyene de, başını örtene de, "Sizin bu ülkede yaşama hakkınız yok, Suudi Arabistan'a gidin. Çağdaş Türkiye'nin imajını bozuyorsunuz" demek de o kadar yanlıştır.