BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Üç Hanedanın savaşı sinemalarda

Bu hafta vizyona giren filmler Çin ve Macar ağırlıklı. Üç Hanedan haftanın en iddialı yapımı olarak seyircisini bekliyor.

Abone ol

Üç Hanedan: Ejderin Dirilişi
(Three Kingdoms: Resurrection of the Dragon)

Yönetmen:
Daniel Lee
Tür:  Aksiyon / Drama
Oyuncular: Andy Lau, Sammo Hung Kam-Bo
Yapım Yılı: 2008 

"Üç Hanedan: Ejderin Dirilişi" destansı bir yapıt. Film Çin’in en mükemmel klasik dört romanından biri olan 600 yıllık yarı kurgu roman “Romance of the Three Kingdoms”dan uyarlandı.

Han İmparatorluğu’nun çöküşünü takiben, yöresel diktatörler güçlerini artırıp üstünlük için birbirleriyle rekabete girdiler. Ülkenin kontrolünü ele geçirmek için yıllarca süregelen ihtilâf savaşlarından sonra, bu anarşi devrinden üç diktatör devlet muzaffer olarak çıktı ve fethettikleri topraklarda kendi sınırlarını belirleyip krallıklarını ilân ettiler.


 
Ruhuma Asla
(Majdzem Suzuz)


Yönetmen: Peter Basco
Oyuncular: Júlia Ubrankovics, Attila Toth ...
Tür: Dram
Yapım Yılı: 2008
 

Boroka Arva henüz 18 yaşına girmiştir. En büyük hayali 18'inci yaşını beş yıldızlı bir otelde erkek arkadaşı ile birlikte “gerçek bir insane gibi” kutlamaktır.

18 yaşına gelen çocuklar için devletin, “yeni bir hayata başlama”ları amacıyla verilen toplu parayı bu amaçla harcar. Hayatında ilk kez kendini gerçek bir insane gibi hissettiği üç-dört gün geçirir. Ancak nakitleri bitince bu rüya da sona erer.

Erkek arkadaşı Janos, otelde yaşlı ve zengin erkeklerin Boroka’ya nasıl baktıklarını farketmiştir. Bunu değerlendirmek ister ve Boroka’yı bu adamlardan biriyle bir gece geçirmeye ikna eder. Boroka istemeyerek de olsa Kabul eder O artık küçük bir hayat kadınıdır.

Boroka aşk ve emek arasındaki hayati tercihini kimden yana kullanacaktır?

Cash

Yönetmen:
Eric Besnard
Oyuncular: Jean Dujardin, Jean Reno...
Tür: Suç / Komedi
Yapım Yılı: 2008

Işıkların ile aşıkların kenti Paris ve Güney Fransa mekanlarında geçen bir kedi ile fare oyunu… Birbirinden seçkin, yaratıcı ve zeki dolandırıcılık ustaları sıradışı “akıl oyunları”yla birbirlerini alt etmeye çalışıyor...

Paris’in en seçkin dolandırıcılarından Cash’in en büyük hayali Fransız Riviera’sında çok büyük bir elmas soygunu gerçekleştirmektir.

Ancak operasyonunun üzerine efsanevi düzenbaz Maxime’in gölgesi düşer; birbirinden güzel ve tehlikeli kadınlar paylarını isterler.

Oyunun adı vefasızlık, döneklik, sahtekârlık ve ihanettir. Kesin olan tek bir şey vardır. Hesaplar görülecek, bir arkadaşın ve kardeşin ölümünün intikamı alınacaktır.


 
Aynalar
(Mirrors)

Yönetmen:
Alexandre Aja
Oyuncular: Kiefer Sutherland, Paula Patton ...
Tür: Korku
Yapım Yılı: 2008


“The Hills Have Eyes”ın yönetmeninin yeni filmi “Aynalar”da, başı belada olan bir polis, evlerine aynaları kullanarak girmeye çalışan, ne olduğu belirsiz bir yaratığa karşı ailesini korumaya çalışmaktadır.

Eski polis Ben Carson, bir süpermarkette gece bekçiliği yapmaya başlar. Bir zamanlar yangın geçirmiş mağazada devriye gezen Ben, duvarlardaki aynalarda bir gariplik sezer.

Aynalar üzerinde yanıp sönen ışıklar arasında korkunç görüntüler oluşmaktadır. Aniden ortalıktan kaybolan bir görevlinin izlerini sürmeye başlayan Carson, şeytani bir gücün ailesini tehdit etmek üzere aynaları bir yol olarak kullandığını fark eder.


Kediler Şehri
(Catcher - Cat City)

Yönetmen:
Béla Ternovszky
Tür: Animasyon
Yapım Yılı: 2007


Kedi Catcher ve diğer sivil kedilerin tamamı 1986 yapımı ilk filmin sonunda robot köpek tarafından pasifize edilmişlerdi. Bunun sonucu olarak tüm kedi ve fareler uzun bir zaman birlikte barış içinde yaşamayı başardılar. Peki ya bundan sonra ne oldu?

Pafrika Ormanlarında bir grup etkisiz hale getirilememiş kedi yaşamaya devam etmektedir. Olan bitenlerden haberdar olmayan kediler Stanley adında gazeteci bir fare arafından yapılan araştırmalar sırasında ortaya çıkarılırlar. Stanley ormanda yaşayan avcı kediler tarafından yakalanır.

Orman kedileri başlarında şef Moloch tarafından yönetilen bir ordu ile dünyayı eski düzenine kavuşturmaya karar verirler.