BIST 10.289
DOLAR 32,22
EURO 34,73
ALTIN 2.455,57
HABER /  GÜNCEL

Bombalı iki araç daha var

Önce Mersin'de ardından da İzmir'de iki araç patlatıldı. Ama iki tanesi aramızda geziyor. Bakın araçların nerede olduğundan şüpheleniliyor?

Abone ol

Önceki gün ve bugün patlayan bombalı araçların ardından İstanbul ve Ankara’da olduğu belirtilen araçlar için polis alarma geçti. Polis istihbaratı, PKK'nın bomba yüklü iki araçla Ankara ve İstanbul'da emniyete ait birimlere intihar saldırısı planladığını tespit etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, "duyum"la ilgili Ankara ve İstanbul Emniyeti'ni uyardı.

ARABALAR BİNEK TARZI

Doğu - Güneydoğu illerinden satın alındığı ve ya sahte plakalı olduğu değerlendirilen iki arabanın "binek" tarzı olduğu üzerinde duruluyor. İstihbarat Daire Başkanlığı geçen hafta 81 İl Emniyet Müdürlüğü'nü "çok gizli" bir yazı ile uyardı.

4 ARAÇ VARDI, İKİSİ PATLATILDI

Raporda, Kuzey Irak'ta patlayıcı madde eğitimi alan teröristlerin bomba yüklü araçlar ile emniyet ve askeri tesislere intihar eylemi düzenleyeceği belirtildi. İstihbarat birimleri A-4 tipi yüklü miktarda plastik patlayıcı yüklenen 4 aracın intihar saldırısında kullanılacağını saptadı.

4 araçtan birinin plakası tespit edilebildi. Plakası tespit edilen aracın Ankara'ya gideceği yönünde bilgi alındı. 4 arabadan biri ise Mersin otoyolunda tespit edildi. Fırat kod adlı canlı bomba özel tim tarafından kıstırılınca araçtaki bombayı infilak ettirdi. İkinci bomba yüklü araç dün İzmir Konak'ta patlatıldı.

İKİ BOMBA YÜKLÜ ARAÇ DAHA VAR

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nın tespit ettiği 4 arabadan ikisi Mersin ve İzmir'de patlamış oldu. Nerede olduğu net olarak belirlenemeyen bomba yüklü iki aracın ise intihar saldırısı için Ankara ve İstanbul'a sevk edileceği üzerinde duruluyor. Ankara ve İstanbul polisi, şehir giriş - çıkışlarını tuttu. Bir haftadır uygulanan güvenlik önlemlerinin bomba yüklü araçlar bulununcaya kadar süreceği öğrenildi. Şehirlerarası yollar ve otoyolları kapsayan geniş güvenlik önlemlerinde patlayıcı madde dedektör köpekleri ile bomba imha uzmanları da görevlendirildi. Keskin nişancı özel harekat timleri de arama noktalarına konuşlandırıldı.

Kaynak: Bugün / Kamil ELİBOL