BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Albayın cep numarası PKKlıda

8 ayrı cep telefonu kullanan Doğan'ın özel numarası, PKK üyeliğinden gözaltına alınan kişinin cep telefonunda bulundu.

Abone ol

Amerika'daki kızına 1 milyon dolar havale ettiği tespit edilen JİTEM'in kurucusu emekli Albay Arif Doğan'ın ilginç ilişkileri ortaya çıktı.

Zaman'da yer alan habere göre 8 ayrı cep telefonu kullanan Doğan'ın özel numarası, PKK üyeliğinden gözaltına alınan A.B. isimli bir teröristin cep telefonunda bulundu. Alınan bilgilere göre, emniyet ve savcılıktaki ifadesinde bu durum Arif Doğan'a aktarıldı.

Emekli albaya, önce terör örgütü mensuplarına yönelik 7 Ocak 2008'de Ankara'da yapılan operasyonda gözaltına alınan A.B.'yi tanıyıp tanımadığı soruldu. Ardından da söz konusu şahsın üzerinde bulunan 0543 689 05 ... No'lu cep telefonunda, kendisine ait 0532 426 .. .. numaranın kayıtlı olduğu vurgulandı. "A.B.'yi tanımam." diyen Doğan, "Ancak bu soyadını taşıyan kişiler Mardin'in Dargeçit ilçesi Sümer beldesinde ikamet eder. Kendileri genelde devlet yanlılarıdır. Benim telefonumu ne şekilde temin ettiğini bilmiyorum." ifadesini kullandı.

Emekli albay, "B. soyadlı kişilerin devlet yanlısı olduğunu söylüyorsun. Oysa A.B.'nin terör örgütü zanlısı olduğu tespit edildi. Bu çelişkiyi nasıl açıklıyorsunuz?" sorusuna ise şu karşılığı verdi:

"Her ne kadar bunların devlet yanlısı olduğunu söylemiş isem de, bazıları terör örgütü mensubudur. Bu şahıs da PKK üyesi olabilir. Benim bu şahısla herhangi bir irtibatım yoktur."

Arif Doğan, Doğu ve Güneydoğu'daki birçok faili meçhul cinayetten sorumlu tutulan PKK itirafçısı Adil Timurtaş'la ilgili sorulara da şöyle cevap verdi: "Timurtaş, ben Jandarma istihbarat grubundan tayin olduktan sonra itirafçı olarak alınmış. Jandarma istihbarat birimlerinde hizmet ettiğini duydum. Ben kendisini emekli olduktan sonra tanıdım. Şimdi cezaevinde."

Uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yaptığına ilişkin iddiaları reddeden Arif Doğan, "JİTEM, 1987 yılında İstihbarat Daire Başkanlığı'na bağlı olarak kurulmuştur. Kurucusu benim. Kesinlikle uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yapmadım." dedi