BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

1,5 saat yüzdü 3 kişi kurtardı

Tekne battı. 3 kişi bir bidona tutuldu. Kahraman genç tam 1,5 saat yüzerek geride kalanları kurtardı. Film gibi hikaye bakın nasıl gerçekleşti

Abone ol Samsun'da, akşam saatlerinde balık tutmak için tekneyle denize açılan 4 kişi, alabora olunca, boğulma tehlikesi geçirdi.

Berkay Sağlam adlı genç 1,5 saat karaya doğru yüzdü ve geride kalan 3 kişinin kurtulmasını sağladı.

3 kişi ise Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi ekiplerince ancak 3,5 saat sonra karaya çıkarıldı.

Kanal D'nin haberine göre; Atakent Beldesi'nde, Yakamoz Sitesi'nde oturan eski futbolcu ve teknik adam Adem Sağlam, futbolcu oğlu Berkay Sağlam ile komşuları kuyumcu İbrahim Sönmez ve 19 mayıs Üniversetise Halk Sağlığı Anabilimdalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihat Dündar 2,5 metre büyüklüğündeki fiberglas bir tekneyle akşam saatlerinde balık tutmak üzere denize açıldı.

Akşam saat 18.00 gibi 4 kişi teknede hareket ederken alabora olarak devrildi. Tekne sulara gömülürken 4 kişi hayatta kalabilmek için mücadele etmeye başladı.

Bu sırada Berkay Sağlam, yüzme bilmeyen babası ve İbrahim Sönmez'i bottan geriye kalan yedek benzin bidonuna tutunmalarını isteyerek, Cihat Dündar ile yüzmeye başladı.

Dündar bir süre sonra yorulunca umudunu kesmeden yüzmeye devam eden Berkay Sağlam 1,5 saat sonra karaya ulaştı.

Hemen Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi'ni arayarak yardım istedi. Ekipler, denizde kalan 3 kişiyi aramaya giderken sahilde toplanan yüzlerce kişi, ateş yakayarak endişe içinde beklemeye başladı.

Olay yerine gelen ekipler, denizde teknenin battığı bölgeye giderken önce Cihat Dündar'ı bularak kurtardı ve ardından zodyak botla sahile çıkardı.

Dündar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Daha sonra Adem Sağlam ve İbrahim Sönmez'i aramaya başlayan ekipler, yaklaşık 4 mil açıkta 2 kişiyi bularak kurtardı.

Sahilde bekleyen yakınları tarafından alkışlarla ve sevinç gözyaşlarıyla karşılan Sönmez ve Sağlam ambulansa taşınarak ilk tedavileri yapıldı.

Ardından sağlık durumu iyi olan Adem Sağlam evine giderken İbrahim Sönmez, Ondokuz mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Üç kişiyi 1,5 saat yüzerek kurtaran Berkay Sağlam, olayın çok ani geliştiğini söyleyerek, "İbrahim ağabey, ani bir hareket edince teknenin altı kırıldı. Su almaya başlayınca panik yaşandı. Bu sırada tekne alabora oldu. Hepimiz suya düştük. Motor ağır olduğu için de tekne kısa sürede battı. İçimizde yüzme bilmeyen sadece babamdı. Orada benzin bidonunu gördüm ve İbrahim ağabey ile ikisinin ona tutunmasını sağladım. Cihat ağabey ile ben de yüzmeye başladık. Ancak Cihat ağabey yoruldu. Ben yüzerek karaya çıktım ve polisi aradım. Büyük bir kaza atlattık" diye konuştu.