BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.401,09
HABER /  GÜNCEL

Özkanın komplo teorileri

Tuncay Özkan "beni de gözaltına alın" dedi. Aldılar. Peki bu duruma nasıl geldi? Residans evlerde oturan Özkan'ın hikayesi bakın nasıl?

Abone ol

İNTERNETHABER

Ergenekon Operasyonlarına başından beri tepki gösteren ve "beni de gözaltına alın" diye çağrı yapan Tuncay Özkan dün sabaha karşı "muradına erdi.." Şamil Tayyar'ın iddiasına göre rezidansta oturan oturan Özkan artık içerde!...

 ÖZKAN'IN İDDİALARI

Özkan satmadan önce Kanaltürk ekranlarından şu “komplo teorilerine” dikkat çekiyordu:

ÜLKEDE CASUS ŞEBEKESİ VAR


- Ülkede bir casus şebekesi vardır. Andıçı da ortaya çıkaran bu şebekedir. Bu şebekenin amacı silahlı kuvvetleri çökertmektir. 

- Ülke işgal altındadır.

 

11 EYLÜL’ÜN PARASI TÜRKİYE’DEN

- Türkiye Necmettin Erbakan'ın "kanlı mı kansız mı olacak?" sorusunu doğru çıkarır bir şekilde kansız bir dönüşüm yaşamaktadır.


- 11 Eylül saldırıları için para Türkiye'den, hatta şu anda üst düzey kadrolarda olan insanlardan çıkmıştır.

  

ÜLKENİN İSMİ ANADOLU İSLAM CUMHURİYETİ OLACAK

- Polis teşkilatı cemaat ve tarikatların eline geçmiştir. Yargıyı hakim ve savcılar yüksek kurulu korumaktadır.

- Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası ülkenin ismi bile değişebilir. Hatta Anadolu İslam Cumhuriyeti olabilir.

- Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası TSK içinde de kansız dönüşümle cumhuriyetin ele geçirilmesi operasyonu tamamlanacaktır.

 

BU TARİKATLAR ÜLKEYİ ELE GEÇİRECEK

- Kerkük referandumu sonrası Türkmenler katledilecektir.

- Her şeyin arkasında cemaatler, tarikatlar ve casusluk şebekeleri vardır. Hatta bu alçak ve şerefsizler ki bunların gazeteleri, televizyonları vardır ülkeyi ele geçirmek üzeredir. 

MERAK ETME BENİ DE ALIRLAR

Çok değil, bundan birbuçuk ay önce, Ergenekon operasyonları devam ederken Özkan Habertürk'te Fatih Altaylı'nın programına katıldı. Altaylı Özkan'a 'Seni niye gözaltına almadılar?' diye sorunca "'Zamanı var demek ki! Alırlar canım merak etme! Belki parti yürür diye korkuyorlardır." diye cevap vermişti.

 

ÖZKAN: NEREDEN NEREYE?

 

Peki Özkan gözaltını bekler duruma nasıl geldi? 

 

Biraz geri gidelim... 2002 yılı medyada taşların yerinden oynadığı bir yıl olmuştu: Kanal D’nin Haber Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Özkan, Çukurova Medya Grubu Genel Yönetmenliği’ne geçmiş. Kanal D Haber’in başına ise Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Altaylı getirilmişti. Tahtını Tuncay Özkan’a kaptıran Show Haber Genel Yayın Yönetmeni Reha Muhtar ise Uzan grubuyla anlaşmış ve Star 2’ye transfer olmuştu.

 

O ZAMANLAR ANAPLI’YDI!..

Yıllar sonra Reha Muhtar, Tuncay Özkan'ın nasıl Show'a geldiğini şöyle anlatmıştı: "23 Haziran’da Mehmet Emin Bey’in SHOW TV’nin üst katındaki odasında toplandığımızda 4 kişiydik... Ersin Pamuksüzer’in o sözleri o anda 4 kişi duydu... Sonra birkaç kişi daha... “Reha Bey, Ateş Hattı ve İtiraf programlarını yeni sezonda da yapmanızı istiyoruz... Ne isterseniz ödenecek... Ayrıca Digiturk’te sizin adınıza bir kanal kuracağız... Sizinle yarı yarıya ortak olacağız... Tek bir konu var... Haberler... Pamukbank’a el kondu... Yapı Kredi’ye el konması an meselesi... Bankaları kurtaracak parti, haberlerin başında bir başka kişiyi görmek istiyor...”


Ama Tuncay Özkan’ın gelmesi Karamehmet’in bir işine yaramadı. Yapı Kredi’ye yine de el kondu.

 

Fatih Altaylı da Kanal D'deki göreve devraldığında 'Kanal D'deki partizanlığın kökünü kazıdım' diyerek Özkan'ın ANAP çerçeveli haberler yaptığının altını çiziyordu...

  

KANALTÜRK KURULUYOR

Ağustos 2004'te tam 1 trilyon 200 milyon lira sermayeyle Kanaltürk'ü kurdu. "Gel de seyretme" sloganıyla kurulan kanalda program yapacaklar arasında kimler yoktu ki: Hulki Cevizoğlu, Müjde Ar, Zeynep Beşerler, Atila İlhan... Televizyonun ağır toplarından biri bugün Özkan'la birlikte gözaltına alınan Duygu Dikmenoğlu'ydu...

 

KANALTÜRK'Ü NASIL KURDU?

Kanaltürk'ün nasıl kurulduğu hep tartışma konusu oldu. CHP'nin kurduğu söylendi? Paranın kaynağı araştırıldı. Ama Özkan hep bunu Kanal D'den Show'a transfer olurken aldığı parayla açıklamıştı. "Kanaltürk televizyonunun kurulması sırasında kullandığınız 17 milyon doları nereden buldunuz?" sorusuna" bir kısmını sünnet düğününden, bir kısmını ninemin yastık altındaki parasından kullandım." şeklinde bir espriyle Tansu Çiller’e gönderme yapıyordu…

 

Ergenekon iddianamesinde ise Kanaltürk'ün PKK parasıyla kurulduğu iddiasına Tuncay Özkan'ın tepkisi büyük olmuş ve savcı Öz'ü mahkemeye vereceğini söylemişti.

KANALTÜRK’Ü AĞLAYARAK SATTI

 

Özkan bunca sahiplendiği kanalı birkaç ay önce sattı. Hem de karşı "ideoloji"deki bir gazeteye: Bugün'e... Kendini eleştirenlere de canlı yayında hüngür hüngür ağlayarak yanıt veriyordu. "Şimdi bana o kodaman, göbekli arkadaşlar, plazalarda oturup patron yalakalığı yapanlar sorarsa 'niçin sattın" diye, 'arkadaşlarımın karnını doyurmak için'"…

 

O DA MI RESİDANS’TA OTURUYOR?

Şamil Tayyar'ın iddiasına göreyse plazalarda oturan göbeklilere ateş püsküren Özkan da Polat Tower Residans'ta oturuyordu. Özkan'ın okul arkadaşı Tayyar, ‘75 metrekarelik küçücük ev' dediği dairenin Polat Towers'da binlerce dolarlık bir ev olduğundan söz edilmiyor." diye yazmıştı.

SİYASETE ISINDI

Hükümete karşı yapılan cumhuriyet mitinglerinden sonra “ww.bizkaçkişiyiz.com” isimli bir sivil inisiyatifin kurulmasına ön ayak olmuş ve siyasete gittikçe ısındığını göstermişti.


Bu arada  Özkan'ın gözaltına alındığı 'www.bizkaçkişiyiz.com' ve 'www.tuncayozkan.com' sitelerinden duyurulmadı.