BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.505,86
HABER /  POLİTİKA

Özkandan CHPye eleştiri

Seçim sonuçları moralini bozdu. Eleştiri okları bu kez CHP'ye yöneldi.

Abone ol

AK Parti'nin yüzde 47'lik oyu Tuncay Özkan'ın canını sıktı. "Herşey yeniden başlıyor" diyen Özkan CHP'yi öz eleştiriye çağırdı. İşte Tuncay Özkan'ın yazısından bir bölüm:

Bana göre AKP sorunları katlayacak, Türkiye çok şey kaybedecek. Bunun için Türkiye'de toplumsal barış ve uzlaşma konusunda herkes elinden geleni yapmak zorunda. Toplumun kutuplar arasında gerilimini yok etmek ve Türkiye'nin çıkarlarını savunacak yeni bir siyaset belirlemek gerekiyor.
Burada artık iki kişiden birinin oyunu alan AKP ile değil alamayan CHP ile ilgilenmekte ve yeniden yapılandırmakta fayda vardır.

Türkiye'nin savunulması her alanda yeniden inşa edilmek zorundadır.
Çoğunluklar çoğunlukla atlar gibi davranır. Uzakta çok uzakta var olan karaltıları görür, ama ayaklarının içine gireceği çukurları fark edemezler.
Bugün Türkiye'de yapılması gereken Türkiye'nin savunulmasıdır.
Bunun için AKP'liye de , CHP'liye de MHP'liye de DP'liye de, ÖDP 'liye de ihtiyaç var.

Yeni bir Türkiye için çalışacağını vaat edenlerin yorulmaya hakları yoktur. Halkla kavgaya hakları yoktur. Anlatmak ve yeniden inşa olmak zorundayız.

Sonuç ortada.
Türkiye'de her iki kişiden birinin oyunu almayı başaran AKP artık sorun değildir. Sorun Türkiye'nin yeni bir alternatif üretebilmesi sorunudur.
Bunun için CHP de özeleştiri yapılmalı ve sonuçları halkla paylaşılmalıdır. Bunun kavgasız gürültüsüz yapılması çok önemli. CHP Türkiye için önemlidir. Bunu yönetenlerin ve yönetmeye talip olacakların göz ardı etmemesi şarttır.