BIST 9.998
DOLAR 32,39
EURO 34,92
ALTIN 2.397,85
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli telefona çıkmayacak

Erdoğan Bahçeli'yi aradı. MHP lideri dönmedi, dönmeyecek de. Peki neden?

Abone ol

Seçimden sonra basının karşısına çıkmayan tek lider olan Bahçeli, görüşlerini özel demeçlerle duyurdu. Bahçeli Köşk seçimlerinde Meclis'e gireceklerini belirtirken DTP'lilere de Türkçe yemin uyarısında bulundu.

BAŞBAKAN’A DÖNMEYECEĞİM

MHP lideri, Başbakan’ın telefonuna çıkmadığını ve “dönmeyeceğini” de söyledi:

"Doğrusu ben bu hareketini samimi bulmadım. 38 yıllık MHP gibi bir siyasi kuruma, 'Meclis'e girseler bile selam verilmez' diyebiliyor Başbakan. Böyle söz söylenir mi? Bu ne kadar ağır bir laf? Bir Başbakan'a yakışıyor mu? Bir Başbakan'ın böyle bir üslubu olabilir mi? Böyle kırarak, dökerek konuşulur mu? Sonra MHP Meclis'e girerse DTP'lilerle kavga eder gibi sözleri oldu. Bunlar da çok yakışıksız sözlerdir."

DTP’LİLER TÜRKÇE YEMİN EDERSE SORUN YOK

Bahçeli, Başbakan’ın seçim kampanyası sırasında DTP ve MHP’yi kastederek “Bunlar Meclis’te vuruşur” sözlerine de yanıt verdi.

Bahçeli, " Kriter, Türkçe milletvekili yeminidir. Türkçe olmak kaydıyla milletvekili yeminine sadakat gösterirlerse bizim kimseyle problemimiz olmaz. Ama o yeminin dışına çıkarlarsa, onu aşarlarsa karşılarında bizi bulurlar. Bunu kim yaparsa yapsın karşısında bizi bulur. Bir DTP'li de yapsa, bir başka partiye mensup olan da yapsa, bizim tavrımız bu olur."//