BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,39
HABER /  GÜNCEL

Özgür Gündemden Kanaltürke

Tuncay Özkan'ın sağ kolu Merdan Yanardağ'ın, Özgür Gündem'in kurucularından olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Kanaltürk Televizyonu'nun sahibi Tuncay Özkan'ın sağ kolu Merdan Yanardağ'ın, bölücü terör örgütü PKK'nın yayın organı olduğu iddia edilen Özgür Gündem'in kurucularından olduğu ortaya çıktı.

Çağlayan'daki Cumhuriyet mitinginde kürsüde yer alarak Özkan'a destek veren Yanardağ, uzun süre de söz konusu gazetede yazı işleri müdürlüğü yaptı. Özgür Gündem'de 8 Aralık 1992'ye kadar yazı işleri müdürlüğü yapan Yanardağ, Şükrü Gülmüş'ün genel yayın yönetmeni olmasından sonra bu görevini Yaşar Uzunlar'a bıraktı.

Kanaltürk Televizyonu'nun yayın kurulu üyesi de olan Yanardağ, söz konusu televizyonda 5. Boyut adıyla haber analiz içerikli bir program da yapıyor. Ulusalcı çizgideki televizyonunda ulusalcı bir üslup kullanan Yanardağ, Çağlayan'daki miting meydanında Özkan'ı yalnız bırakmadı.

Özgür Gündem gazetesinde çalışmasının bugünkü çizgisi ile çelişip çelişmediğini sorduğumuz Yanardağ kendini şöyle savundu: "Ben dünya görüşü olarak her zaman belli bir çizgiye sahiptim ve o çizgide benim açımdam herhangi bir değişiklik yok. Şu andaki söylemim anti-emperyalist bir söylemdir.

Bu ülkenin bu toplumun hakkını ve hukukunu emperyalistlere karşı savunmaktır. Orada bir yıl çalıştım, sonra ayrıldım." Özgür Gündem gazetesi, bölücü terör örgütü PKK'nın yayın organı olarak tanındı. Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ı bir parti lideri gibi lanse eden söz konusu gazete, haberlerinde Silahlı Kuvvetler'e ve polise yönelik suçlamalarda bulunuyordu.

Yanardağ, gazeteciliğe 1985 yılında başladı, çeşitli yayın organlarında muhabir, editör, haber müdürü, yazı işleri müdürü ve genel yayın yönetmeni olarak görev yapan Yanardağ, İşçi Partisi'nin yayın organı Aydınlık'ta da görev aldı.

Erkan Acar-Zaman