BIST 10.479
DOLAR 32,25
EURO 34,89
ALTIN 2.426,00
HABER /  POLİTİKA

Baykal neden itiraz ediyor?

CHP lideri Baykal, erken seçimin 22 Temmuz'da olmasına neden itiraz ettiğini bir tv programında açıkladı.

Abone ol

32. Gün'e katılan CHP lideri Baykal, "AKP iktidarı seçmenden korktuğu için yazın orta yerinde sıcağın en hakim olduğu zamanda seçim yapıyor. Bu tarihte insanlar ya yaylalarda, Çukurova'da pamuk tarlalarında çalışıyor olacaklar, ya da tatillerini geçirmek üzere sahil kentlerine gideceklerdir. Biz Haziran'a itiraz etmedik, Eylül'e kalmasına da itiraz etmedik. Ancak iktidar partisi milletvekillerinin sadece 15 Temmuz'da maaş alabilmeleri için 22 Temmuz'u seçtiler" dedi.

Baykal, ancak bu oyunu bozacaklarını belirterek "Biz her şeye rağmen bu seçime halkımızının katılması için tatil yörelerinden ve yaylalardan büyükşehirlere otobüs kaldıracağız ve oylarını kullandıktan sonra tekrar kaldıkları yerlere götüreceğiz" dedi.

AKP İÇİNDEN ADAYIMIZ VARDI

CHP lideri, ülkenin bu hale gelmesinde Başbakan Erdoğan'ın "Benim dediğim olsun" zihniyetinin olduğunu iddia ederek "Bu meclis 367 milletvekilini bulur ve Cumhurbaşkanını seçebilirdi. Bu tartışmalarda yaşanırdı. Ancak bizimle uzlaşma yoluna gitmediler. Başbakan benimle değil benim temsil ettiğim 6 milyon insanla görüşmeyi reddettiği için bu duruma geldik. Oysa tarafsız olacağına inandığımız bir ismi önümüze sunsalardı biz de meclise girer oyumuzu kullanır ve bu krizin çıkmasını önlerdik" diye konuştu.

Baykal, program sunucusu Mehmet Ali Birand'ın tüm ısrarlarına rağmen, kendisinin AK Parti içindeki Cumhurbaşkanı adayının kimliğini açıklamadı.