BIST 10.012
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.437,61
HABER /  GÜNCEL

Özgecan cinayeti Perihan Mağden'e tepki yağmuru

Özgecan Aslan'ın Tarsus'ta vahşice yakılarak öldürülmesinin ardından, Münevver Karabulut'un kafasını kesen Cem Garipoğlu için olumlu yazı yazan Perihan Mağden'e sosyal medyada tepki verildi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Mersin'in Tarsus İlçesi'nde bindiği minibüste tecavüze kalkışılıp bıçaklanarak öldürüldükten sonra, cesedi ormanlık alanda yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın cenazesinin ardından sosyal medyada 'kadın cinayetlerine ve tecavüzlere' tepki yağdı. Özellikle de kadın katliamlarına sessiz kalınması üzerine sıkça eleştiriler yer aldı. En büyük tepki ise Münevver Karabulut'un kafasını keserek öldüren ve tutuklandığı cezaevinde yaşamına son veren Cem Garipoğlu için 'empati kuran' ve bir yazı kaleme alan Perihan Mağden'e geldi.

PERİHAN MAĞDEN'E YENİDEN TEPKİ YAĞIYOR!

perihan-magden.jpg
Yazar Perihan Mağden'e dün yaşanan cinayetin ardından yine tepki yağıyor. Sosyal medyada, 'kadın cinayetlerini meşrulaştırma ve kabul edilir hale getirme'ye zemin hazırladığı, toplumdaki 'kadın cinayetlerine tepkisizliğin' artmasında yazıları ve duruşuyla katkıda bulunduğu kast edilerek tepki tweetleri atılıyor.

VERİLEN TEPKİLER YALNIZCA PERİHAN MAĞDEN'E DEĞİL...

Perihan Mağden'in yanısıra 'kadın cinayetleri'ne ilişkin haberlerin sunuluş şeklinden dolayı bazı gazete-internet haber sitesi ve dergilere de yepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, kadın cinayetlerinin 'normalleştirilmesi'ne dair algı oluşturulduğuna dair eleştiri yaptı.

Cem Garipoğlu'nun babasının avukatlığını yapan Metin Feyzioğlu da sıkça eleştirilenler arasında yer aldı.

İşte Perihan Mağden, Metin Feyzioğlu gibi isimler için paylaşılan tepki tweetleri: 
ekran-resmi-2015-02-14-16.53.40.png

ekran-resmi-2015-02-14-16.55.03.png

ekran-resmi-2015-02-14-16.46.59.png

ekran-resmi-2015-02-14-16.52.54.png



ekran-resmi-2015-02-14-16.54.54.png




PERİHAN MAĞDEN NE YAZMIŞTI?

Taraf’taki 16.10.2014 tarihli köşe yazısında Cem Garipoğlu’nun cezaevindeki intiharını konu almış ve “Biz Cem’e haksızlık yapmışız”, “Hakikat şu ki; Münevver’in ailesi intikama doymuyor” gibi ifadelere yer vermişti. Mağden’in yazısı sosyal medya gündemine bomba gibi düşmüş, Mağden'e tepki yağmıştı. 

cem-garipoglu.jpg

Perihan Mağden,  “Cem Garipoğlu’nun Türklük halleri ve akıl sağlığıyla bu dünyaya yerleşememe sınavı” başlıklı köşe yazısında Münevver Karabulut’u öldürmekten çarptırıldığı 24 yıl hapis cezasını çekerken cezaevinde intihar eden Garipoğlu’nu yazmıştı. Mağden yazısında şu ifadelere yer vermişti:

“Biz Cem’e haksızlık yapmışız! Avukatının başından beri dediği gibi, ruh sağlığının yerinde olup olmamasını kat’i surette kâle almamışız, demek ki. (...) Cem, hazırlıksız yakalandığı bir oyunda/ hayatta, hem Münevver’i, hem kendini yok etti. (...) İntihardan sonra, Münevver Karabulut’un ailesi Cem’in kendini öldürdüğüne inanmıyor, soruşturma, kanıt talep ediyor. Hakikat şu ki; Münevver’in ailesi intikama doymuyor. Giden çocuğunun yerini hiçbir şey dolduramaz, muhakkak. Bitmek tükenmek bilmez bir intikam hissi de öyle. Ben Münevver’in annesi olsam, mahkemede Cem’in üstüne atlayıp gebertmek isterim onu! diye düşündüm kaç kez. Hakikaten. Ellerimle boğuvermek, oracıkta! 

munevver-karabulut.jpg


(...) Cem’in vicdanı vardı. Çünkü Cem’in kalbi vardı. Çünkü böyle bir “suçun” yükünü kaldıramadı. Mahkemede ilk belirdiği andan itibaren “Pişmanım!” dedi. (...) Gözü karardı, Münevver’i öldürdü. O kadar utandı, suçluluk duydu ki; kendini öldürdü. Cem, burada büyümüş olsaydı daha hazırlıklı yakalanırdı. Demek istediğim, hem bu. Hem de, ona acımayarak haksızlık yapmışım. Bu, haksızlığı bir nebze olsun telafi etme ihtiyacı/ yazısı. İki kuzuya da, çok yazık oldu! Türk Tipi İlişkiler cangılında, kurban edildiler. Bu acayip, karmakarışık toplumun sunduğu hayat kâbusunda yollarını kaybedip yok olup gittiler. Zavallı Münevver! Ve zavallı Cem! Yazık oldu ikisine de! "

ozgecan.20150214174042.jpg 

ÖZGECAN NASIL KATLEDİLDİ?

Mersin'in Tarsus ilçesinde Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan, Mersin'deki evine gitmek için bir arkadaşıyla halen Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanan cinayet şüphelisi şoför Suphi Altındöken'in minibüsüne bindi. Tarsus'ta oturan arkadaşı inince Özgecan minibüste tek yolcu kaldı.

GÜZERGAH DEĞİŞTİRDİ, ÖZGECAN TEPKİ GÖSTERDİ

Şoför Suphi Altındöken, Mersin'e D-400 karayolundan gitmesi gerekirken güzergah değiştirerek Tarsus- Mersin Otoyolu doğru saptı. Sürücünün güzergahını değiştirmesinden 'kaçırılıp başına kötü bir şey geleceğini' anlayınca tepki gösteren Özgecan, onunla tartıştı.

TECAVÜZE BİBER GAZIYLA KARŞI KOYDU

Yola devam edip minibüsü tenha bir yerde durduran Suphi Altındöken'ın tecavüze kalkıştığı Özgecan, yanında taşıdığı biber gazını sıkarak karşı koydu.

ÖZGECAN TIRNAKLARINI GEÇİRDİ, KATİL ZANLISI BIÇAKLADI

Boğuşma sırasında Özgecan, tecavüzcü Altındöken'in yüzüne tırnaklarını geçirip direndi. Şoför Suphi Altındöken, bıçağını çıkarıp Özgecan'a defalarca sapladı ardından araçta bulunan demir çubukla vurarak öldürdü.

ozgecan-katil-zanlisi-fatih-g.20150214174103.jpg 

BABASI VE ARKADAŞIYLA BENZİN DÖKÜP YAKTI

Suphi Altındöken, Özgecan'ı öldürdükten sonra cesediyle birlikte Tarsus'a dönüp babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe'den yardım istedi. Onlar da gelince birlikte Özgecan'ın cesedi ortadan kaldırmak için benzin alıp ormanlık bölgeye götürüp, Cin Deresi'nde yaktı.