BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.441,23
HABER /  GÜNCEL

Özgecan Aslan'ın ölümüne öfke büyüyor

Mersin'de 20 yaşındaki üniversite öğrencisinin bindiği minibüsün şoförü tarafından tecavüz girişimi sonucunda öldürülmesine yönelik öfke büyüyor. İstanbul'da çoğunluğu kadın yüzlerce kişi toplanırken, cenaze töreninde de öfke vardı.

Abone ol

Mersin'de eve gitmek için bindiği minibüste bıçaklandıktan sonra yakılarak bir dereye atılan 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın cenazesi büyük bir kalabalık eşliğinde toprağa verildi.

Aynı saatlerde İstanbul'da ise Taksim'de toplanan çoğunluğu kadın yüzlerce kişi, kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun çağrısı ile Fransız Konsolosluğu Kültür Merkezi önünde biraraya gelenler, "Asla yalnız yürümeyeceksin" sloganı atarken, Aile ve Sosyal Politiklara Bakanı Ayşenur İslam'ın istifasını istedi.

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu da bugün saat 19.00'da Kadıköy'de cinayeti protesto edecek. Türkiye'nin farklı illerinde de Aslan için eylem çağrıları yapıyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre ise Mersin İdmanyurd spor kulübü yarınki Çaykur Rizespor maçına üzerinde Aslan'ın fotoğrafının olduğu özel bir tişörtle çıkma kararı aldı.

Aslan psikoloji bölümü birinci sınıf öğrencisi idi.

Doğan Haber Ajansı, zanlıların ifadelerine dayanarak son üç gündür kayıp olan ve ailesinin polise başvurduğu Aslan'ın Tarsus ilçesinden Mersin'e giden minibüste tek başına kaldıktan sonra şoför tarafından tecavüz edilmek istendiğini yazdı.

DHA, Aslan'ın biber gazı ile direnmesi üzerine, şoför Suphi Altındöken tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü, daha sonra Altındöken'in babasını ve arkadaşı Fatih Gökçe'yi çağırarak yardım istediğini, üçlünün cenazeyi yok etmek için Cin Deresi'nden yaktığını bildirdi.

Zanlılardan önce baba Nejat Altındöken ile Gökçe, daha sonra da Suphi Altındöken yakalandı.

Aslan'ın otopsi raporu ise henüz açıklanmadı.

Tabut kadınların omuzlarında

Jandarm karakolunda sorgulanan zanlılara dün gece çevrede bulunanlar tarafından linç girişiminde bulunuldu.

Aslan ailesi ise kızlarını bugün Mersin'de toprağa verdi. Cenazeye DHA göre 5 bin kişi katılırken, Aslan'ın tabutunu kadınlar taşıdı.

Medyada yer alan haberlere göre, kadınlar imamın aksi yöndeki isteğine rağmen cenaze namazında ön saflarda yer aldı.

Sosyal medyada öfke

Aslan'ın öldürülmesi sosyal medyada da öfkeye neden oldu. #ÖzgecanAslan etiketi uzun süre Türkiye'de hakkında en çok konuşulanlar listesinde en tepede kalırken, #KadınKatliamıVar, #TacizeTecavüzeHayır ve #YasalarTecavüzeYetersiz etiketleri de üst sıralarda yer aldı.

Her yıl kadına yönelik şiddete dair istatistikler derleyen haber sitesi Bianet'e göre 2014 yılında en az 281 kadın erkek failler tarafından öldürülürken 109 kadın ve kız çocuğu da tecavüze uğradı.