BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Özgecan'ın cenazesini kadınlar taşıdı

3 kişi tarafından hunharca yakılarak öldürülen Özgecan Aslan'ın cenazesini kadınlar taşıdı.

Abone ol

MERSİN'in TARSUS ileçsinde vahşice yakılarak öldürülen 20 yaşındaki Özgecan'ın cenazesine 5 bin kişi katıldı;  Özgecan'ın son yolculuğunda kadınlar tabutu kendileri taşıdı.

Namazdan önce cemaati davet eden hoca, "Kadınlar lütfen geriye doğru çekilsinler" ricasında bulundu. Ancak camiye akın eden yüzlerce kadın, hocayı dinlemedi, namaz kılınırken ön saflarda durdu. Hatta Özgecan'ın tabutunu da kimseye bırakmayarak omuzlarında kendileri taşıdı.

Bindiği minibüste bıçaklanarak öldürüldükten sonra cesedi ormanlık alanda yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın cenazesinde gözyaşları sel oldu.

ozgecanin-cenazesi1.jpg

BABASI GECEYİ HASTANEDE GEÇİRDİ

Özgecan'ın olayı öğrenince fenalaşan babası Mehmet Aslan geceyi hastanede geçirirken, cenaze töreninde annesi Songül ve ablası Beste Aslan, katillerin en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

"KIZIMIN TEK HATASI DOLMUŞA BİNİP EVİNE GELMEK Mİ?"

Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan, kızının cenazesi öncesi gazetecilerle konuştu. Songül Aslan, kızının ölümüyle ilgili olarak "Bir dolmuşa binip de evine gelirken bu katliamın olmasına benim aklım ermiyor, akıl sır erdiremiyorum. Kızımın tek hatası dolmuşa binip evine gelmek mi?" diye konuştu. Aslan, kızı için Mersin Şehir Mezarlığı'nda düzenlenecek cenaze töreni öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının katil zanlılarının en büyük cezayı almasını istediğini söyledi.

ozgecan-aslan.20150214151302.jpg 

İŞTE O YÜREK BURKAN AÇIKLAMALAR:

"Masum bir kızın ölmesine neden olanların benim kızımdan beter olmasını istiyorum. Bu hakkın yerde kalmamasını istiyorum. İdam edilsin, işkence edilsin. Özgecan melek gibi kalbi temiz, yüreği temiz, her konuda herkese iyilik yapan bir insandı. Okuyup adam olma hedefleri vardı. Psikolojiyi bitirip kendine iş yeri açmak hedefiydi. Hep çalışıyordu ve çok başarılıydı ama yapamadı maalesef. Bir dolmuşa binip de evine gelirken bu katliamın olmasına benim aklım ermiyor, akıl sır erdiremiyorum. Kızımın tek hatası dolmuşa binip evine gelmek mi?"

"SÜTÜNÜ VE HARÇLIĞINI VERDİM GİTTİ"

Kızını en son okula yolcu ettiği sabah gördüğünü anlatan Aslan, "Sabah sütünü verdim, harçlığını verdim gitti. Üç gün önce telefonu bozuktu. Arkadaşının telefonundan ablasına 'Annem merak etmesin 20.00'de Mersin'de olacağım' diye mesaj atıyor. Bekliyorum, bekliyorum gelmiyor. Saatler geçti gelmeyince gece karakola 'kızım kayıp, kaçırdılar mı' diye başvuruda bulundum. Kimliğini verdim, araştırıyoruz dediler" diye konuştu.

ÖZGECAN'IN ANNESİNDEN YÜREK BURKAN SÖZLER-PLAYER'A TIKLAYARAK İZLEYEBİLİRSİNİZ