BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.398,66
HABER /  GÜNCEL

Özgecan Aslan'ın katil zanlısına şişeyle...

Özgecan Aslan cinayetine yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanan zanlı, kaldığı ceza evinde mahkumlarca feci şekilde dövüldüğü iddia edildi.

Abone ol
Türkiye'yi ayağa kaldıran Özgecan cinayetinin katil zanlısına yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanan şahıs, kaldığı cezaevinde saldırıya uğradığı iddia edildi. Sosyal medyadaki bu iddia hastane yönetimi tarafından yalanlanırken, iddiayı ortaya atan bazı hesapllar haberin doğru olduğu noktasında ısrarlı!

KALÇASI ŞİŞE İLE KESİLDİ Mİ?

Özgecan cinayetinde katil zanlısına yardım eden ve tutuklanan 3 şahısdan birisi Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunan cezaevine gönderildi. İddialara göre cezaevinde mahkumlar tarafından feci şekilde dövüldüğü öğrenilen şahsın, kalçasının mahkumlarca kırılan şişe ile kesildiği öğrenildi.
Zanlı, Erdemli Devlet Hastanesi'nde ameliyat oldu. Operasyon sırasında şahsın kalçasından kırık cam parçaları çıkarıldığı, hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenilen zanlının tedavisinin sürdüğü ifade edildi. 
 
Özgecan'ın katil zanlıları Suphi Altındöken, Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe, Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmiş, mahkeme ise 3 zanlı hakkında tutuklama kararı vermişti. Zanlılar, güvenlik gerekçesiyle adliyeye getirilen cezaevi aracı ile farklı cezaevlerine gönderilmişti.

"HASTANEDEKİ O DEĞİL"
 
Hastane yetkililerinden alınan bilgilere göre; saldırya uğrayan şahsın Özgecan'ın katili olmadığı, başka bir cinsel istismar vakası olduğu, son günlerde yaşanan gergin atmosfer nedeniyle şahsın cezaevinde saldırıya uğradığı ifade edildi. 

 BAŞHEKİMDEN YALANLAMA

Erdemli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ömer Ulak, Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili tutuklanan zanlılardan birinin cezaevinde yaralanarak hastanelerinde tedavi edildiği yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Ulak, hastanede yaptığı basın açıklamasında, bazı sosyal paylaşım sitelerinde zanlılardan birinin Erdemli Cezaevin'de mahkumlar tarafından yaralandığı ve Erdemli Devlet Hastanesinde ameliyat edildiği şeklinde haberlerin yer aldığını söyledi.

Haberin gerçeklik payı olmadığını aktaran Ulak, "Zanlılardan herhangi birisinin hastanemize gelerek tedavi edildiğine yönelik bir kaydımız yoktur ve haberin gerçekliği de yoktur'' dedi.

Genel Cerrahi Uzmanı İsmail Güler de bugün hastanede nöbetçi genel cerrah olarak kendisinin bulunduğunu ve hastaneye böyle bir hastanın gelmediğini, ameliyat da yapmadığını söyledi.