BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,67
ALTIN 2.408,69
HABER /  GÜNCEL

HSBC İsviçre koluna kara para aklama baskını

İsviçre polisi kara para aklama iddialarıyla ilgili olarak HSBC bankasının İsviçre'deki yan kuruluşuna baskın yaptı. Bankanın 2007 yılında sızdırılan hesaplarıyla ilgili vergi kaçakçılığı ve kara para aklama iddiaları yayımlanmıştı.

Abone ol

İsviçre polisi kara para aklama iddialarıyla ilgili olarak HSBC bankasının İsviçre'deki yan kuruluşuna baskın yaptı.

Savcılar HSBC Private Bank adlı banka ile adı verilmeyen bazı kişiler hakkında "ağır para aklama" şüphesiyle soruşturma yürütüldüğünü açıkladı.

Açıklamada soruşturmanın kara para akladığı ya da aklama faaliyete katıldığından kuşkulanılan başka kişileri de içine alarak genişletilebileceği de kaydedildi.

HSBC bankasının İsviçre kolunun vergi kaçırma ve para aklama faaliyetlerine karıştığı iddiaları üzerine bir araştırma dünyanın farklı yerlerinden elliye yakın medya kuruluşunun oluşturduğu konsorsiyum tarafından .

İddialar bu bankanın 2007 yılında sızdırılan hesapları üzerinde yapılan incelemeler ortaya çıkmış, HSBC kurallarını sıkılaştırdığını bildirmiş ve bir özür yayımlamıştı.

Bankanın İsviçre kolunun müdürü Franco Morra da geçen hafta "Yüksek standartlarımıza uymayan hesapları kapattık" demişti.