BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,48
HABER /  GÜNCEL

Chelsea taraftarlarının ırkçı Paris saldırısı videoda

Bir grup Chelsea futbol taraftarının Paris'te siyah bir kişinin metroya binmesine engel olup ırkçı tezahüratlar yaptığı olayın video kaydı ortaya çıktı. Kulüp "en sert cezaları vereceğiz" diyor.

Abone ol

Chelsea futbol taraftarlarının Paris'te bir siyah adamın metroya binmesine engel olurken görüldüğü video kayıtları ortaya çıktı.

Amatör kayıtta, engellenen kişinin defalarca metroya binmeye çalıştığı ama dışarı itildiği ve bir grubun "Irkçıyız, ırkçıyız ve böyle olmak istiyoruz" diye şarkı söylediği duyuluyor.

Videoda "Chelsea, Chelsea, Chelsea" tezahüratları da duyuluyor.

Olay Paris'teki Şampiyonlar Ligi maçından önce yaşandı.

Chelsea Futbol Kulübü, taraftarlarıyla ilgili soruşturmada polise yardımcı olacağini bildirdi.

Video kaydını ele geçiren Guardian gazetesi olayın Salı akşamı Paris'deki Richelieu-Drouot istasyonunda meydana geldiğini bildirdi.

Kültür şoku

Olayı telefonuyla kayda alan Paul Nolan, Fransa'da yaşayan bir İngiliz. BBC'ye "çirkin ve çok saldırgan" bir olaya tanık olduğunu söyledi.

BBC Radyo 4'te konuşan Nolan kendisi ve çevresindeki insanların yaşananlar karşısında ürktüklerini söyledi ve "Bunun bir tür sürü davranışı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Nolan saldırıya muhatap olan kişinin de çok şaşırdığını, saldırganların kim olduğunu anlayamadığını söyledi.

Paul Nolan, kendisiyle birlikte olaya tanık olan Fransızların olayı anlayamadığını, tam bir kültür şoku geçirdiklerini söylüyor.

Birkaç kişinin "İnanmıyorum. Delirmişler" diye söylendiğini duymuş.

Chelsea'nin tepkisi

Kulüp sözcüsü taraftarlarının davranışlarının futbolda ve toplumda yeri olamayacağını söyledi.

Sözcü "Olaya karışanlar arasında Chelsea'nin kombine bilet sahiplerinin ya da kulüp üyelerinin bulunduğu belirlenirse, kendilerine karşı maç yasakları da dahil en sert önlemleri alacağız" diye konuştu.

1-1 berabere biten Chelsea - Paris St-Germain maçını izlemek üzere binlerce Chelsea taraftarı Paris'e gitmişti.