BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,85
ALTIN 2.419,49
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Özel okullara sınıf mevcudu ayarı

Özel okul yönetmeliği yenilendi. Okul öncesi, ilk ve ortaöğretimde sınıf mevcutları aşağı çekilecek.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okullar Çerçeve Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

BİRİNCİ SINIFLARA ÖĞRENCİ ALIMINDA SINAV YOK

Yönetmeliğe göre, okul öncesi eğitimi ve ilköğretim okullarında öğrenci kayıtları, kayıt bölgesi şartı dışında resmi okullardaki şartlar esas alınmak, genellik ve eşitlik ilkelerine aykırı olmamak kaydıyla kurum yönetmeliğinde yer verilen hükümlere göre yapılacak. Ancak, okul öncesi eğitimi okulları ile ilköğretim okullarının birinci sınıflarına öğrenci alımında hiçbir surette sınav yapılmayacak.

Ortaöğretim okullarında öğrenci kayıtları, kayıt bölgesi şartı dışında resmi okullardaki şartlar esas alınmak, genellik ve eşitlik ilkelerine aykırı olmamak kaydıyla kurum yönetmeliğinde yer verilen hükümlere göre gerçekleştirilecek.

SINIF MEVCUTLARINA SINIR

Yönetmelikle sınıf mevcutlarında da düzenlemeye gidildi. Daha önce okul öncesi eğitim sınıflarında 25, ilköğretim okulu sınıflarında ve hazırlık sınıflarında 36, diğer sınıflarda 40, fen lisesi sınıflarında 24 olan sınıf mevcudu sınırları, okul öncesi eğitimde 20, ilköğretim ve ortaöğretimde 30, fen liseleri ile sosyal bilimler, sağlık meslek ve benzeri liselerde dengi resmî okulların mevzuatında belirtilen sayıdan fazla olmayacak şekilde yeniden düzenlendi.