BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Özel harekatçıdan şok eden yanıt!

Ankara'da işlenen dört faili meçhul cinayetle ilgili gözaltına alınan eski özel harekât polisi Uğur Şahin gazetecilere verdiği yanıtla da şaşırttı

Abone ol

Ankara'da işlenen dört faili meçhul cinayetle ilgili gözaltına alınan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan eski özel harekât polislerinden Uğur Şahin "rahat olun, kafanıza takmayın" dedi. Diğer özel harekatçı polislerden Seyfettin Lap ise '18 yıl sonra ne diyebilirim ki' diye sordu.

Susurluk davası hükümlüsü, eski özel harekâtçı Ayhan Çarkın'ın Ankara'da işlenen 4 faili meçhul cinayetle ilgili 18 yıl sonra yaptığı itiraflarda suçladığı, bir bölümü Susurluk davasından da hüküm giyen 8 eski özel harekatçı gözaltına alındı.

Özel harekat polislerinden Ayhan Akça, Uğur Şahin, Seyfettin Lap, Enver Ulu ve Ayhan Özkan tutuklandı. Çarkın'ın, avukat Yusuf Ekinci'yi öldürmek ve Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın cinayetine katılmakla suçladığı Akça'nın, adliyeye yazlık sandaletleriyle gelmesi dikkati çekti.

Çarkın'ın itiraflarının ardından teknik takibe alındıkları anlaşılan şüphelilerin birbirleriyle yaptıkları görüşmelerde Çarkın hakkında, "Milletin başını yakacak, ne konuşuyor" dedikleri iddia edildi.

Şüphelilere, Çarkın'ın itiraflarında da geçen, Haziran ayında Eryaman'daki evinde intihar ettiği söylenen, ancak savcılığın soruşturma konusu yaptığı eski özel harekat polisi Sait Yıldırım'ın ölümü de soruldu.Polisler, ifadelerinde, "Bizim ilgimiz yok. Ölümüne üzüldük, vahim bir olay" dedi.

Çarkın, Ankara'da eski DEP İl Başkanı avukat Faik Candan, avukat Yusuf Ekinci, Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın ve Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Namık Erdoğan'ın öldürülmesiyle ilgili başlatılan faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında çarpıcı ifadeler vermiş, Susurluk davasında ismi geçen özel harekatçıların cinayetleri işlediklerini savunmuştu. Tutuklanan Çarkın, bir bölümüne kendisinin de katıldığı eylemler nedeniyle etkin pişmanlıktan yararlanmak istemişti.

8 ÖZEL HAREKATÇI GÖZALTINDA

Çarkın'ın, günlerce konuşulan itiraflarının ardından soruşturmayı yürüten özel yetkili Ankara Cumhuriyet savcıları Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür'ün talimatıyla eski 8 özel harekâtçı gözaltına alındı. Ayhan Akça, Uğur Şahin, Seyfettin Lap, Ayhan Özkan İstanbul'da, Enver Ulu ise Antalya'da yakalandı. Akça, Şahin, Lap ve Özkan İstanbul'dan, Ulu da Antalya'dan uçakla Ankara'ya getirildi. Gözaltına alınan ve halen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde aktif olarak görevde bulunduğu öğrenilen Yusuf Yüksel, Alper Tekdemir ve Ziya Bandırmalıoğlu'nun da Ankara'ya getirildiği bildirildi. Soruşturma kapsamında 10 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Akça, Şahin, Lap, Ulu ve Özkan, dün sabah saatlerinde ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne getirildi. Şüphelilerin ifadeleri özel yetkili savcılar Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür tarafından alınmaya başlandı.

Yaklaşık 4 saat süre ile ifade veren Lap, sorgusunun tamamlanmasının ardından 18 yıl sonra gözaltına alınmasını nasıl karşıladığını soran gazetecilere, "Ne söyleyebilirim ki, 18 yıl sonra" derken, Şahin de, "Rahat olun, kafanıza takmayın" yanıtını verdi.

SANDALETLERİN SIRRI

Çarkın'ın, birçok cinayeti işlemekle itham ettiği Akça'nın adliyeye, yazlık sandaletleriyle gelmesi dikkati çekti. Akça'nın giydiği yazlık sandaletlerin sırrı da ortaya çıktı. Gözaltındaki eski özel harekat polislerinin avukatları, bazı gazetecilere, "Yanınızda fotoğraf makinanız var mı?" diye sordu. Gazetecilerin "yok" demesi üzerine, avukatlar Akça'yı kastederek, "Olsaydı, şunun sandaletleri çekerdiniz" dedi. Bunun üzerine eski özel harekat polislerinden Uğur Şahin, Akça'nın sandaletlerini kastederek, "Umreye gidecekti, baksanıza yanında çantasını bile getirmiş" dedi.

Savcılık, ifadelerini aldığı 5 eski özel harekat polisini tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevketti. Nöbetçi Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade veren şüpheliler, tutuklanarak, cezaevine gönderildi.