BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Bu rapor TOKİ'yi fena rezil etti!

5.7 şiddetindeki depremle sarsılan ve yaraları sarılamayan Simavlılara, bir darbe de yeni konutları fay hattı üzerinde projelendiren TOKİ'den geldi

Abone ol

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde mayıs ayında yaşanan 5.7 şiddetindeki depremde evleri zarar görenler için TOKİ tarafından yapımı planlanan konutların "fay hattı" üzerinde konumlandırıldığı ortaya çıktı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 5.7'lik depremle evsiz kalan vatandaşlar için Simav'da yapımı planlanan konutların fay hattı üzerinde projelendirildiği ortaya çıktı.

19 Mayıs'ta 5.9'luk depremle sarsılan Kütahya'nın Simav İlçesi'nde o günden beri binlerce kişi çadırlarda yaşıyor.

Depremin ardından devam eden artçı sarsıntılarla korku dolu günler yaşayan Simav halkı TOKİ'nin girişimleriyle umutlandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen TOKİ, öncelikli olarak evleri oturulamaz durumda olan vatandaşlar ve eğitimini sürdüremeyen çocuklar için bin 248 konut ve 24 derslikli iki ilköğretim okulu yapılacağını duyurdu.

TOKİ'nin bu konut ve derslikler için gösterdiği alanın çok daha büyük bir tehlikeyi içerdiği ise Maden Tetkik Arama (MTA) raporu ile ortaya çıktı. Deprem sonrası değerlendirme raporu hazırlayan MTA, TOKİ'nin konut yapımı için gösterdiği alanın Naşa Fayı'nın üzerinde bulunduğunu belirtti. Raporda Naşa Fayı'nın genişliğinin beş kilometreyi bulduğu ve 6-6.5 büyüklüğünde deprem yaratabilecek potansiyele sahip olduğu vurgulandı