BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Türkiye Somali'de yaraları sarıyor

Somali'deki insanlık dramı yürekleri parçalıyor. Dünya seyrederken, harekete geçen Türkiye acıları bir nebze olsun dindiriyor.

Abone ol

Somali'deki insanlık dramı yürekleri parçalıyor. Dünya seyrederken, harekete geçen Türkiye acıları bir nebze olsun dindiriyor.

Türkiye'den kalkan üçüncü yardım uçağı Mogadişu'ya indi. Sabah-Kızılay işbirliğiyle toplanan yardım malzemeleri Hammar Jejep kampındaki Somaliler'e dağıtıldı.

Büyük bir düzen içerisinde gerçekleşen dağıtımda dramatik sahneler yaşandı. Kucağındaki bebeğiyle yardım alan Auva Abdülibrahim (21), duygularını şöyle açıkladı: "Benim 4 çocuğum var, 2'si hasta. Bugüne kadar hiç yardım alamadık. Buraya 250 kilometre yol yürüyerek geldim. Çocuklarım, günlerdir ilk kez bir şeyler yiyecek."

Fehriye Abdülkadir adlı kadın da, "Yiyecek hiçbir şeyim, kalacak yerim ve param olmadığı için buraya geldim. Türkiye'yi seviyorum ve teşekkür ediyorum" dedi.

Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın çağrısıyla yurt genelinde başlatılan yardım kampanyası da çığ gibi büyüdü. Toplanan yardım miktarı dün 54 milyon lirayı aştı.

KOLİ KOLİ İYİLİK

Türkiye'den kalkan üçüncü yardım uçağı Mogadişu'ya indi. Sabah Gazetesi-Kızılay işbirliğiyle toplanan tüm yardımlar, koliler içinde Hammar Jejep kampındaki Somaliler'e dağıtıldı. Dramatik sahnelerin yaşandığı dağıtıma kucağında bebeğiyle gelen Auva Abdülibrahim (21) adlı kadın, duygularını şöyle açıkladı: "Benim 4 çocuğum var, 2'si hasta. Bugüne kadar hiç yardım alamadık. Buraya 250 kilometre yol yürüyerek geldim. Çocuklarım, günlerdir ilk kez bir şeyler yiyecek. Türkiye'ye teşekkür ederim" Fehriye Abdülkadir adlı kadın da, "Yiyecek hiçbir şeyim, kalacak yerim ve param olmadığı için buraya geldim" dedi.

Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın çağrısıyla başlatılan yardım kampanyası da çığ gibi büyüdü. Toplanan yardım miktarı dün 54 milyon lirayı aştı. Erdoğan 18 ağustosta ailesiyle beraber Somali'ye gidecek.

SOMALİ İÇİN YARDIM VAKTİ

Somali'ye şu yollarla yardım gönderebilirsiniz.
BANKA: Tüm bankalardaki Türk Kızılayı yardım hesapları. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın Halkbank Bakanlıklar Şubesi hesabı: Şube Kodu: 408 / TL: 05000014 / Dolar: 58000095 / Euro: 58000096
TELEFON: 168 ücretsiz bağış hattı /
PTT: 2868 numaralı Kızılay Posta Çeki /
SMS: Sabah yaz 2868'e mesaj at, 5 TL bağış yap.