BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,06
ALTIN 2.505,89
HABER /  GÜNCEL

Özdemir, Federasyonu topa tuttu

Fenerbahçe, Anelka'nın AB statüsüne alınmamasına çok sinirli. Sarı lacivertli kulüp bugün Nihat Özdemir'le Futbol Fedarasyonunu ağır bir bombardımana tuttu.

Abone ol

2. Başkan Özdemir, böyle hassas bir konunun transferin bitiminden sonraya bırakılmasını eleştirerek, "Federasyon tutuculuktan kurtulamadı" diye konuştu..

Fenerbahçe, Tahkim Kurulu'nun Anelka hakkında vereceği AB statüsüyle ilgili kararını geciktirmesine isyan etti. Çıkacak kararın olumlu olması halinde Şampiyonlar Ligi için bir yabancıyla daha anlaşmayı uman Sarı-Lacivertli yöneticiler, böylesine hassas bir konu için bu kadar ağır davranılmasının bilinçli olarak yapıldığını vurguladılar. 2. Başkan Nihat Özdemir, Türk sporunun gelişmesi için yetkililerin tutuculuktan kurtulması gerektiğinin altını çizerek, "Futbol Federasyonu'nun bu kafa yapısından kurtulamadığını maalesef üzülerek görüyoruz" diye konuştu.

Sporu yönetenlerin zamana ayak uydurması gerektiğinin altını çizen Özdemir, "Bugün Almanya ve Rusya gibi tutucu ülkeler, milli takımlarda siyahi sporcuları oynatmakta sakınca görmüyor. Biz ise bu gelişmelere kulaklarımızı ve gözlerimizi kapatıyoruz" dedi. Fenerbahçe'nin yeni bir yabancı oyuncu almak istemesinin Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi daha iyi temsil etme amacı taşıdığını dile getiren Özdemir, "Bu amacımızı Futbol Federasyonu anlayamadı. Şampiyonlar Ligi'ndeki takımlarla aynı şartlarda mücadele edemiyoruz. Ancak biz bunların da üstesinden geleceğiz ve Fenerbahçe'nin adını tüm dünyaya duyuracağız" ifadesini kullandı.