BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.411,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Özcan 'sıfır' faizli krediyi eleştirdi

Kamil Özcan, hükümetin yürüttüğü ‘Sıfır Faizli Kredi ile Hayvancılık Projesi’ni eleştirdi.

Abone ol

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, hükümetin yürüttüğü ‘Sıfır Faizli Kredi ile Hayvancılık Projesi’ni eleştirdi.

Sıfır faizli kredi nedeniyle herkesin hayvancılığa yöneleceğini dile getiren Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, “Ülke hayvancılığını yakından ilgilendiren sıfır failse karşı karşıyayız. Bu sıfır faiz ülke hayvancılığını olumsuz etkileyecek. Sıfır faizin çıktığı günden beri hayvan fiyatları yüzde 30 zamlandı. Bu demek oluyor ki, sıfır faiz değil biz yüzde 30’luk bir faizi peşin peşin ödüyoruz demektir. Bunun yanında sıfır faizli kredi çıkar çıkmaz ilgili, ilgisiz herkes hayvancılık yapmaya soyundu. Bırakın da hayvancılığını bilenler yapsın” diye konuştu.

Sıfır faizin kulağa hoş geldiğini fakat ülkenin bu durumu kaldırmayacağını aktaran Özcan şöyle konuştu:

“Şimdi kulağa hoş gelen bir şey var, sıfır faiz. Yüz bin lira ver, yedi yıl içerisinde yüz bin lira olarak öde. Çok hoş geliyor. Ben sıfır faizden dolayı Türkiye’nin bu durumu kaldırmayacağını düşünüyorum. Türkiye şu anda şap hastalığı ile karşı karşıya, dışarıdan gelen hayvanların bu hastalıklara ne kadar dirençli olduğunu bilmiyoruz. Bizim hayvanlarımız bu hastalıklara dayanıklı, dirençlidir. İthal hayvanların bu hastalıklara dayanamayıp öleceklerini düşünüyorum. Bu sebeple kimse hava şartlarını hesap etmeden buraya hayvan getirmesin.”