BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,10
ALTIN 2.310,71
HABER /  POLİTİKA

Özal'ın mirasında kavga

ANAP'ın Genel Merkez binası satışa çıkarıldı. Ahmet Özal 'İhaleye DP yöneticilerinin yakınları girecek' dedi ve önemli iddialar ortaya attı.

Abone ol

Turgut Özal'ın Anavatan Partisi Genel Başkanlığı dönemimde yapılan ve birleşme sonrası Demokrat Parti Genel Merkezi olan bina satışa çıkarıldı. Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, 'İhaleye DP yöneticilerinin yakınları girecek' dedi ve önemli iddialar ortaya attı.

Ahmet Özal, babasının ölüm olayı ile ilgili açılan davada ifade verdikten sonra adliye çıkışında satışa çıkarılan DP Genel Merkez binasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Binanın satışı için Demokrat Parti’nin ihaleye çıktığını söyleyen Özal, 'Bu satış bana acı veriyor' dedi ve şunları söyledi:

'Oraya satış için gidenlerin kimler olduğunu bakın, ihaleye girenlerin Demokrat Partinin hangi düzeyinde kimlerin akrabası olduğunu inceleyin. Burada Özal’ın ruhu vardır o binada almaya çalışanlarda hayır görmezler. Özal’ın ruhu da bizimle beraber. Bugün onun binasını satanlar yarın bu ülkeyi de satar”

DP, geçen hafta mali kaynak için Ankara'daki genel merkez binasını satışa çıkardı. 13 bin metrekarelik arsa üzerinde bulunan bina, hasılat paylaşımlı sözleşme yoluyla devir veya kat karşılığı satılacak. Elde edilecek geliri yerel seçimlerde kullanacak. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, partinin uzun zamandır Hazine yardımı alamadığını söyledi ve 'Partiye kaynak sağlamak adına alınmış bir karar' dedi.

Demokrat Parti, 1983’te kurulan Doğru Yol Partisi ile Anavatan Partisinin 2009’da birleşmesi ile doğdu. Ankara Balgat’taki genel merkez binası Anavatan Partisi’ne aitti ve bu birleşmeyle Demokrat Parti’nin varlıkları arasına katıldı. 1988 yılında yapılan bina Turgut Özal'a da ev sahipliği yaptı.