BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.510,13
HABER /  POLİTİKA

Özal içki içer miydi kavgası

Gül'ün adaylığının konuşulduğu 24 Nisan Bakanlar Kurulu toplantısında iki bakan Özal'ın içki içip içmediğini tartıştı.

Abone ol

Tarih 24 Nisan. Erdoğan, Gül’ün adaylığını açıklamış. Bakanlar Kurulu’nda herkes Gül’ü kutluyor. Savunma Bakanı Vecdi Gönül söz alıp şöyle diyor:

“Çok isabetli bir tercih yaptınız. Türkiye ilk defa dindar bir cumhurbaşkanına kavuşacak. Turgut Bey için de dindar diyorlardı ama aslı yok. Rahmetli bir kere içki içerdi. Başbakanlık Konutu’nun tavanları patlatılan şampanyaların mantarları ile delik deşik olmuştu...”

‘Sözleriniz çok yakışıksız’
Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu dayanamayıp araya giriyor ve Gönül’ün sözünü keserek, “Sayın Bakanım ayıp olmuyor mu? Siz rahmetli Turgut Özal’la birlikte çalışmış birisiniz. Şimdi arkasından böyle şeyler konuşmak doğrusu çok yakışıksız” diyor. Ve Erdoğan devreye girerek kavgayı önlüyor.
Bir süre sonra da Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’den bir telefon aldım. Belli ki Başesgioğlu haber vermiş. Gizli ve çok özel bir toplantıda konuşulanların dışarı sızmış olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve “Size anlatılan doğru değil. Doğrusunu benden dinleyin” diyerek şunları söyledi: “Ben o toplantıda Sayın Gül’ün adaylığı ile ilgili olarak Özal örneğini verdim ve şunu dedim: “Turgut Bey, Türkiye’nin ana nehrinden gelmiş bir başbakanımız, cumhurbaşkanımızdı. Yine ana nehirden bir aday geldi. Turgut Bey’in en yakınındaki insanlardan biriydim. İçki içerdi şöyleydi böyleydi denirdi ama ben hiçbir resmi toplantıda içki içtiğini görmedim...”

“Konuşmanıza hiç itiraz gelmedi mi diğer bakanlardan?” diye sorduğumda da şu yanıtı verdi:“Çalışma Bakanı arkadaşımız itiraz etti. Ben de Bunları rahmetli Turgut Bey’i yermek değil, aksine övmek maksadıyla anlattığımı söyledim. Ayrıca Konut’ta içki meselesini anlatan kişinin adını da verdim orada.”

Bilal Çetin/Vatan