BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.510,16
HABER /  MAGAZİN

Kirli, Bilgineri zor durumda bıraktı

Sanatçılar vergi kaçırmada rolllerini iyi oynuyor. İki ünlü bayan şarkıcı cezalılar listesine girdi.

Abone ol

91 şarkıcı, tiyatrocu ve mankeni mercek altına alan Maliye, 11'inin vergi kaçırdığını belirledi. 1,7 milyon YTL'lik gelirin beyan edilmediğini tespit eden İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, izah edilemeyen kazançlar için 419 bin yeni liralık ceza kesip yaklaşık bir milyon lira vergi tahakkuk ettirdi.

Vergi denetmenleri, isimleri sır gibi saklanan iki bayan şarkıcının bir milyon YTL'lik kazancı gizlediğini de ortaya çıkardı. Gelecek hafta Maliye Sarayı'na çağrılan iki bayan şarkıcının cezalı vergi tutarlarıyla vergi rekortmenleri arasına gireceği öğrenildi.

Yine Maliye kaynaklarına göre, bir firmanın reklamlarında rol alan 'Kirli' lakabıyla meşhur Kadir Çöpdemir'in kazancını tam olarak beyan etmesi, aynı reklamda oynayan tiyatrocu Haluk Bilginer ve diğer oyuncuları zora soktu.

Denetmenler, Çöpdemir'in bu tutumu sebebiyle Bilginer başta olmak üzere diğer oyuncuların vergi kaçırdığını belirledi. Yapılan inceleme sonucu hakkındaki rapor kesinleşen Bilginer, borcunu cezalı olarak ödemek zorunda kalacak.

İbrahim Balta/Zaman