BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.420,78
HABER /  POLİTİKA

Öymene ses kaydı sürprizi

CHP'li Öymen Nazi benzetmesinin çarpıtıldığını savunmuştu. Ancak ABD'li gazeteci ses kayıtlarını yayınladı..

Abone ol CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in başörtüsünü Nazi gömleğine benzettiğine dair çıkan haberlerin ardından başlayan tartışma Öymen ile görüşen Amerikalı gazetecinin röportajın dökümünü yayınlamasıyla yeni bir boyut kazandı.

Onur Öymen, dün bir gazeteye verdiği demeçte, "Yazar, kendi laflarını tırnak içine almış ve benim düşüncem gibi aktarmış." derken röportajla ilgili tekzip hazırladığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın bu açıklamaları üzerine haberi yapan Dion Nissenbaum adlı gazeteci, kendi internet sitesinden Onur Öymen'in başörtüsünü Almanya'daki Nazi ve İtalya'daki Mussolini döneminin sembollerine benzettiği röportajın yazılı dökümünü ve ses kaydını yayınladı.

ONUR ÖYMEN'İN RÖPORTAJININ SES KAYDI

Nissenbaum, ses kaydını dinleyerek, kamuoyunun kendi kararını vermesini istedi. ABD'li gazetecinin sitesine koyduğu kayıtta Öymen, başörtüsü yasağı ile ilgili bir soru üzerine Almanya'da da Nazi sembollerini kullanmanın yasak olduğunu belirtiyor.

Bunun üzerine Nissenbaum, CHP'li Öymen'e, "Başörtüsünü Nazilerle eşit mi tutuyorsunuz?" sorusunu yöneltiyor. Öymen'in buna cevabı ise, "Tabii ki, evet" oluyor. Öymen, sadece başörtüsünün değil, herhangi bir üniformanın toplumu baskı altına almak için kullanılabileceğini kaydederek, örnek olarak siyah gömlek giyen Hitler dönemi gençliğini ve Mussolini İtalya'sını veriyor.

Mussolini İtalya'sında kahverengi gömlek giymenin Mussolini taraftarı olmak anlamına geldiğini ifade ediyor. Demokrasilerde ise durumun farklı olduğunu kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, Batılı toplumlarda insanların siyasi düşüncelerine ya da inançlarına sadece giyimlerine bakarak karar verilemeyeceğini söylüyor.

ÖYMEN'İN RÖPORTAJININ YAZILI DÖKÜMÜ 

İşte bu son gelişmeler sonrası gözler yeniden Onur Öymen'e çevrildi. Amerikalı gazetecinin bu hareketine karşı Öymen'in nasıl bir cevap vereceği merak ediliyor? 

(Zaman)