BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Derbide golün şifresi

İlk golü atan kazanır düşüncesi tam bu derbiye göre.. Ayrıca iki takımın gol dakikaları da hayli farklı..

Abone ol Pazar günkü derbi öncesi rakamlar konuştu. Ezeli rekabette son 30 lig maçının 24'ünde ilk golü atan takım galibiyete koştu.

Fenerbahçe ilk yarım saatte çok fazla gol atıyor. Galatasaray ise 60. dakikadan sonra golü daha çok bulan taraf.

5 maç berabere bitti. Bu 30 maçta öne geçen takımın mağlup olduğu karşılaşma sayısı sadece 1'de kaldı.


Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Pazar günü oynanacak derbi öncesi nefesler tutuldu. Zorlu maratonun kaderini yakından etkileyecek olan maça dört gün kala Sabah, rakamların diline söz verdi. 

Bu istatistik 'derbi öncesinde ilk golü atan kazanır' düşüncesinin iyice artmasına neden oldu.

FENERBAHÇE PES ETMİYOR

Bu sezon toplam 21 galibiyet elde eden Galatasaray, bu maçların 19 tanesinde karşılaşmadaki ilk gole imza attı. Fenerbahçe ise almış olduğu 21 galibiyetin 15'inde ilk golü rakip fileye gönderdi.

ASLAN SONRADAN AÇILIYOR

Bu istatistik ise sarı-lacivertli takımın bu sezon mağlup duruma düştüğü maçlarda da kolay pes etmediğinin göstergesi oldu. İki takımın bu sezon attığı gollere bakarsak, sarı-kırmızılı ekip en fazla golü, oynadığı maçların 60. dakikasından sonra buldu.

FENERBAHÇE HIZLI BAŞLIYOR

Bu dilimde 24 gol kaydeden Galatasaray; 30. ve 60. dakikalar arasında 18 gol atabildi. Aslan'ın en kısır dakikaları ise maçların ilk yarım saati oldu (14 gol). Fenerbahçe ise rakibinin tersine en fazla golü ilk yarım saatlik dilimde buldu (26 gol). 30. ve 60. dakikalarda 23 gol kaydeden Kanarya, son yarım saatte 20 gol atabildi.

Emir Somer/Sabah