BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Hakan Şükür şaştı kaldı

Kutlu Doğum Haftası'nda centilmenlik çağrısı yapan Hakan Şükür'ün sözleri medyada farklı şekilde yorumlandı.

Abone ol

"Kutlu Doğum Haftası'na yakışan bir derbi olsun" ve 'Allah kime nasip ederse o kazansın.' diyen Hakan Şükür'ün sözleri, dün bazı basın-yayın organlarında farklı yorumlandı.

Ahlâk ve fair-play çağrısında bulunan Hakan Şükür'ün taraftarlara stada kesici, delici aletler yerine güllerle gelmesini istemesi çarpıtılarak, 'derbi öncesi dini mesaj' şeklinde aktarıldı.

Hakan Şükür "tahrik mi etseydim?" diye cevap verirken, eski yöneticilerden Fatih Altaylı Şükür için soruşturma açılmasını istedi.

ALTAYLI: SORUŞTURMA AÇILSIN

Milliyet ve Hürriyet başta olmak üzere bazı gazeteler Şükür'ün şimşekleri üzerine çektiğini iddia ettiler. Hürriyet'in internet sitesi "Kutlu doğum sahaya indi" gibi başlık kullandı. Milliyet gazetesi taraftarların kulübe tepki mesajları yağdırdığını ileri sürdü. Eski yöneticilerden Fatih Altaylı'nın soruşturma açılsın demecini yazdı.

TARAFTARI TAHRİK Mİ ETSEYDİM

Hakan Şükür bu tepkilere hem şaşırdı hem de üzüldü. Geçen yıl 5 maç ceza aldıkları derbi maçını hatırlattı ve "taraftarımızı tehrik mi etseydim" diye cevap verdi. Zaman gazetesi aracılığıyla tepkilere cevap veren tecrübeli futbolcu şunları söyledi:

"Ortamı gerecek demeçler verip, taraftarımızı tahrik mi etseydim. Ya da rakip taraftarları rencide mi etseydim. Centilmence bir maç olsun istedim. Bazılarının rahatsızlığını anlayabilmiş değilim."

POLAT'TAN TEPKİ ALMADIM

Sözlerinin arkasında olduğunun altını çizen Hakan Şükür, konuyla ilgili ne G.Saray Başkanı Adnan Polat'tan ne de G.Saray Sportif AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin'den tepki almadığını belirtti.

ADNAN SEZGİN: BAŞKA YÖNE ÇEKİYORLAR

Galatasaray Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin, Hakan Şükür'ün dün bazı basın-yayın organlarında 'derbi öncesi dinî mesaj' şeklinde çarpıtılan açıklamalarıyla ilgili, "Maç öncesindeki söylemlerle dikkati başka yöne çekmek için yazılıp çizilecektir. Biz bunlardan ziyade, gerek sportif, gerek topluma verilecek mesajlar açısından bu maçın önemini çok iyi biliyoruz, bu bilinçle hazırlanıyoruz." dedi.