BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.401,25
HABER /  POLİTİKA

Öymenden hükümete eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, hükümeti ağır bir dille eleştirdi "Şimdi mi akıllarına geldi"...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, hükümetin terör örgütü PKK konusunda ABD'den yakındığını ifade ederek, "PKK Kuzey Irak'ta cirit atıyor. Şimdi bu hükümet çıkmış diyor ki; 'ABD verdiği sözü tutmuyor. Atanan koordinatörlük hiçbir işe yaramadı...' Şimdi mi aklın başına geldi?" dedi.

Onur Öymen, Antalya'nın Demre İlçesi'nde parti örgütünce düzenlenen konferansta, Türkiye'nin kötü yönetildiğini öne sürdü.

Türkiye-AB ilişkileri, Kıbrıs meselesi ve Kuzey Irak gibi dış politika konularında hükümetin başarısız olduğunu savunan Öymen, şunları söyledi:

"PKK Kuzey Irak'ta cirit atıyor. Şimdi bu hükümet çıkmış diyor ki; 'ABD verdiği sözü tutmuyor.' Atanan koordinatörlük hiçbir işe yaramadı. Şimdi mi aklın başına geldi? 'Kaldır koordinatörü' diyoruz. 'Faydalı olduğu sürece kaldırmayız' diyor. Bir dediği bir dediğini tutmuyor. Orta Doğu böyle kaynarken tribüne oturup seyirci kalamayız. Terör bu şekilde etkisiz hale getirilemez. Bunu kim yapacak? Ya ABD ya Irak Hükümeti ya da Türkiye geçip Kuzey Irak'a bu işi yapacak. Sonuçta Türkiye'nin yapması gerekir.

Bu Hükümet Kuzey Irak'a geçmek için Meclis'ten iki defa izin aldı. Şimdi bu izin süresi de doldu. Bugünlerde geçeriz kuzey Irak'a diyorlar. Ancak alınan süre doldu. Süre dolmasa bile ABD'den izin alamazlar kuzey Irak'a geçmek için. Şunu iyi bilin: Ülkemizi, dış politika konusunda çok zor günler bekliyor. Güvenliğimiz tehlikede... Öyle olmasaydı MİT Müsteşarı çıkıp o sözleri etmezdi. Mutlaka hükümeti uyardı, onlar dinlemedi dediğini... Şimdi bari 'halk bilsin' diye bu sözleri söylüyor."