BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,83
ALTIN 2.430,78
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Otomobilde vergi indirimi

İhracatın bel kemiği otomotiv sektörünü canlandırmak isteyen hükümet, yeni bir çalışma hazırlığında..

Abone ol Hükümet KDV'de indirim yapmıyor ama otomotiv sektörünü sevindirecek bir haber verdi. Buna göre 15 yıllık aracını getiren yenisini indirimli alacak.

Çankaya Köşkü’nde verilen resepsiyonda, Başbakan Erdoğan ile konuşma fırsatı bulan "KDV indirilsin" kampanyasının mimarı Akşam Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, ekonomi dünyasına ve tüketicilere yönelik önemli bilgiler aldı.

Otomobile vergi indirimi geliyor

“Hangi alanda hangi sektörde daralma var o önemli. Otomotivde daralma var. Fransa’da depolarda 1 milyon araç var. Araç başına 1000 euro teşvik başlatıyorlar. Biz de şimdi hurda araçlar üzerinde çalışıyoruz. 15 - 20 yıllık araçları getirenlere, yeni araç alırken, vergi teşviki vereceğiz. Vergi indirimi yapacağız.”

Körfez ülkelerine finans turu

Küçükkaya'nın aktardığı diğer önemli bilgiler ise şöyle: Buna göre, Merkez Bankası, bankaların “munzam karşılıkların indirilmesi” konusundaki talepleri ile ilgili çalışıyor.

Erdoğan, krizi aşmak için bayramdan sonra Körfez ülkeleri turuna çıkacağını ve çeşitli enstrümanlar deneyerek finans arayacaklarını da anlattı. ABD’nin 11 ülke ile SWAP (takas) anlaşması imzaladığını ifade ederken, “Belki biz de yapacağız. ABD ile de olabilir, konuşuyoruz, başka ülkelerle de” diye ekledi.
İlk altı aya dikkat!

Erdoğan, ekonominin genel durumu itibarıyla, “ilk 6 ayın zor olacağı” vurgusunu yaptı. Kontrollü bir dönem olacak bunun farkındayız” dedi. Turizm sektöründe bir sorun beklemediklerini ifade etti.

“İnsanlar, özellikle küresel bazda keyiflerinden taviz vermezler. 2008’de rakamlar iyiydi, 2009’da sorun beklemiyorum” tespitinde bulundu. Ayrıca, KOBİ’ler konusunda Eximbank’ın bir çalışma içinde olduğu gündeme geldi. Erdoğan, “Bizim o noktada hedefimiz daha çok ihracata yönelik” dedi.