BIST 10.272
DOLAR 32,25
EURO 34,91
ALTIN 2.434,98
HABER /  POLİTİKA

Ezanda kışkırtıcı saygı duruşu

Ahmet Türk kürsüde konuşurken ezan okundu. Türk hemen sözlerini kesti ve halkı saygı duruşuna çağırdı. Bakın kime saygı duruşunda bulunuldu?

Abone ol

DTP'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu turları bugün de devam etti. Genel Başkan Ahmet Türk bugün Şanlıurfa'daydı. Konuşurken ezan okundu. Tüm alan "demokrasi şehitleri" adına saygı duruşunda bulundu. DTP'li vekillerin demokrasi şehitleri dedikleri kişiler ise ölen PKK'lı teröristlerdi...

BAŞBAKANA YÜKLENDİ

Türk, iki gün sürecek olan ziyaret için Şanlıurfa'ya geldi. Yanında milletvekilleri İbrahim Binici, Sabahat Tuncel, Osman Özçelik, Aysel Tuğluk ve Gülten Kışanak da vardı.

Türk kürsüye çıktı  ve Erdoğan'ın tüm Kürtleri kandırdığından bahsetti. "Başbakan, sadece hesabına gelince 'Kürt kardeşlerim' diyor. Kardeşin olarak kabul ediyorsun ama kimliğini, dilini, kültürünü resmiyete taşımıyorsun. Bu bir aldatmacadır. Bizler halkların kardeşliğini savunuyoruz, birlikte yaşamayı esas alıyoruz." dedi.

EZANDA "DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ" İÇİN SAYGI DURUŞU

Tam bu noktada miting alanı ezan sesleriyle çınladı. Türk, ezan okunması üzerine konuşmasına ara verdi. Otobüsten yapılan anonsta, demokrasi şehitleri için okunan ezanla saygı duruşu istendi. Bunun üzerine DTP heyeti ve partililer, zafer işareti yaparak saygı duruşunda bulundu.

HALK TEPKİ GÖSTERDİ

Saygı duruşu sırasında partililer arasındaki bir vatandaş, "Saygı camide olur. Sizden büyük Allah var. Ne saygısı" diyerek tepki gösterdi. Vatandaşın tepkisi üzerine sinirlenen bazı partililer, vatandaşın üzerine yürümeye kalkarken, bazı partililer tarafından engellendi. Saygı duruşu sonrasında partililer, zılgıt çekmeye başlarken, seçim görevlileri tarafından mikrofonla tekrar uyarılarak, sessizce beklenmeleri istendi.