BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,97
ALTIN 2.443,78
HABER /  POLİTİKA

CHPden Sultanbeyliye imam

CHP, Sultanahmet Camii eski imamı Osman Nuri Bedir’i Sultanbeyli'den belediye başkan adayı olarak açıkladı.

Abone ol

CHP Sultanbeyli İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen ve çok sayıda türbanlı kadının katıldığı toplantıda konuşan Osman Nuri Bedir, "Allah nasip ederse inanan inanmayan, açık gezen kapalı olan, çarşaflısıyla, cüppelisiyle, sarıklısıyla, Alevi’siyle Sünni’siyle, Kürt’ü ile Lazı’yla omuz omuza onurlu bir yaşam sürdürebilmenin yollarını burada inşa edeceğiz" diye konuştu.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ise kendilerine el uzatan halkın elini tuttuklarını söyledi. Halkın dışlanamayacağını ve görmezden gelinemeyeceğini belirten Sevigen, belediye başkan adayı Bedir’in sözlerini kastederek "Osman Bey sarıklı ve cüppelilerin partiye üye olmalarını istediğini söylemiyor. Sadece oy istiyor" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de İstanbul'da tapu sorununun yıllardır çözülmediğini belirterek, ''İstanbul'da 300 bin nüfuslu bir ilçe düşünün, sosyal ve kültürel hiçbir merkezi yok. CHP olarak ilk belediye başkanı adayını Sultanbeyli'de açıklamayı, bu ilçe kaderine terk edildiği için, sanki İstanbul'un bir ilçesi değilmiş gibi görüldüğü için tercih ettik'' şeklinde konuştu.