BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.435,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Otomobil fuarını 35 bin kişi gezdi

'Otomobil ve Ticari Araçlar Fuarı'nı 1 haftada 35 bin kişinin ziyaret ettiği, fuarla birlikte 202 adet aracın da satıldığı açıklandı.

Abone ol

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Forza Fuarcılık tarafından düzenlenen, Otomobil Distribütörleri Derneği (ODD) ile Mersin Otomobil Satıcıları Derneği'nin (MODER) desteklediği fuarı Suriye'den de 200 kişilik bir heyetin ziyaret ettiği bildirildi.

MTSO'dan elde edilen bilgilere göre; 3-9 Mayıs 2010 tarihleri arasında Yenişehir Fuar Merkezi'nde 7 bin metrekarelik kapalı alanda gerçekleştirilen fuara katılan 30 firma; Mercedes Benz, Fiat, Ford, Skoda, Peugeot, Renault, Dacia, Hyundai, Isuzu ve Volkswagen gibi önemli markaların en son model otomobilleri tanıttığı kaydedildi.
1 hafta süren fuarı 35 bin kişinin ziyaret ettiği belirtilirken, otomotiv sektöründeki son teknolojilerin, konfor ve hız meraklılarının beğenisine sunulduğu vurgulandı.

Öte yandan, MODER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, 'Mersin 4. Otomobil ve Ticari Araçlar Fuarı' ile birlikte toplam 202 adet araç satışı gerçekleştirildiğini ifade ederek, söz konusu araçların 144'ünün binek, 58'inin de ticari araç olduğunu söyledi. Kış, geçen yıllara göre daha düşük beklentilerle fuara katılım gösterdiklerinin altını çizerek, "Biz, fuarda işlerin daha dar bir kapsamda ilerleyeceğini biliyorduk. Bu durumun çeşitli nedenleri var. Dünya ölçeğinde yaşanan ve Türkiye'yi de etkileyen ekonomik kriz, fuar tanıtımının eksikliği, fuar tarihinin otomobil sektörü için etkin bir tarihte yapılmaması gibi nedenleri buna gerekçe olarak gösterebiliriz" dedi.