BIST 10.002
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.430,28
HABER /  GÜNCEL

Herkes bu numarayı yuttu

Arkadaşını çevresindekilere Cemil Çiçek'in müsteşarıyım diye yutturdu. Dolandırdığı para miktarı inanılmaz..

Abone ol

Konya'da 39 yaşındaki Eyüp Topuz, çevresindekilere 42 yaşındaki arkadaşı Abdil Başarı'yı, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek'in müsteşarı olarak tanıtıp, yaklaşık 20 kişiden memur olarak işe yerleştirme vaadiyle 80 bin TL dolandırdığı ortaya çıktı. Şüphelilerden Topuz tutuklandı, Başarı'da dün Ankara'da gözaltına alındı.

Eyüp Topuz, 9 Mayıs Pazar günü polis merkezine giderek, M.G.'nin kendisinin dövüp, burnunu kırdığını iddia ederek şikayetçi oldu. Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şikayet üzerine M.G.'yi gözaltına aldı. M.G. polise verdiği ifadesinde, Topuz'un yanında bulunan bir kişiyi bakan müsteşarı olarak tanıtıp, memur olarak işe yerleştirme vaadiyle kendisinden 5 bin TL alarak dolandırdığını söyledi. Bunun üzerine araştırma başlatan polis, Eyüp Topuz ile çevresindekilere Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek'in müsteşarı olarak tanıttığı arkadaşı Abdil Başarı'nın, yaklaşık 20 kişiyi kandırarak 80 bin TL dolandırdıklarını belirledi.

Şikayette bulunduktan sonra polis merkezinden ayrılan Topuz, aynı gün saat 18.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi'ndeki evinde gözaltına aldı. Eyüp Topuz, dün çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 'Nitelikli dolandırıcılık ve Ünvan gaspı' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara'da yaşadığı belirlenen Abdil Başarı da dün akşam saatlerinde evinde gözaltına alındı. Sorgulanmak üzere Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne getirilen Başarı'nın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.