BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Otomobil fiyatına bisiklet

Konya Oto Show Fuarı'nda sergilenecek bir bisikletin fiyatı dudak uçuklatıyor.

Abone ol

Konya Oto Show Fuarı'nda sergilenecek bir bisiklet 5 bin 500 avroluk fiyatıyla dikkat çekiyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin işbirliği, Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Sanayi Odası ve Konya Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle TÜYAP tarafından düzenlenen ve bugün açılacak olan Konya Oto Show 2007 Fuarı'nda (Konya 5. Otomobil, Ticari Araçlar, Bisiklet, Motosiklet ve Aksesuarları Fuarı) otomobiller kadar, motosiklet ve bisiklet çeşitleri de önemli yer tutuyor.

Bir firmanın Avrupa'dan ithal ettiği dağ (gezinti) bisikleti, yüksek fiyatıyla dikkat çekerken, birçok otomobilden daha fazla ilgi çekeceğe benziyor. Konya'da kurulu firmanın sahibi Mustafa Karagöbek, Scott marka bisikletlerin fiyatının 360 avrodan başladığını ve 5 bin 500 avroya kadar çıktığını söyledi.

Bisikletin en pahalı modelinin tamamen karbondan yapıldığını anlatan Karagöbek, ''Bu yüzden diğerlerinden oldukça hafif. Karbondan yapılması nedeniyle çok hafif fakat çelik kadar da sağlam. Jantları bile karbon yapımı olduğu için darbelerde eğilme, bozulma imkanı hiç yok'' dedi.

Bu bisikletlerde iç lastik olmadığını, otomobillerdeki gibi dubleks lastik kullanıldığını ifade eden Karagöbek, ''Bisiklette hidrolik disk fren bulunuyor. 27 vitesli bu bisikletler yüksek kalitede amortisöre sahip. Alttan gelen darbeleri kullanıcıya hiç yansıtmıyor. 2. el otomobil fiyatına satılıyor ancak otomobil konforu sunuyor'' diye konuştu.

Scott'un, bu bisiklet ile 4 bin 600 avroluk bisikletlerden sınırlı sayıda ürettiğini kaydeden Karagöbek, 4 bin 600 avroluk bisikletten Türkiye'de 10-15 adet satıldığını söyledi. 5 bin 500 avroluk bisikletten ise Konya'da tek olduğunu dile getiren Karagöbek, bu bisikletin de kısıtlı sayıda satışının yapılacağını sözlerine ekledi.